Boca Juniors'ı River Plate şampiyon yaptı!

Arjantin Ligi'nin son haftasında Boca Juniors, sahasında Independiente ile 2-2 berabere kalmasına rağmen ezeli rakibi River Plate'in deplasmanda Racing Club'ı 2-1 yenmesiyle şampiyon oldu.

Boca Juniors'ı River Plate şampiyon yaptı!
24 Ekim 2022 - 11:31
Şampiyonluğun son haftaya kaldığı Arjantin Ligi'nde 51 puanla lider olan Boca Juniors sahasında Independiente'yi konuk ederken bu maçı kazanması halinde şampiyon olacaktı. Boca Juniors, Independiente ile 2-2 berabere kaldı ve en yakın takipçisi Racing Club'ın maç sonucunu beklemeye başladı.

Boca Juniors'ın ezeli rakibi River Plate karşısında alacağı bir galibiyetle şampiyonluğa ulaşacak olan Racing Club, sahadan 2-1 mağlup ayrılarak şampiyonluğu Boca Juniors'a kaptırdı. 

Böylece River Plate, ezeli rakibi Boca Juniors'ı Arjantin'de son haftada şampiyonluğa taşımış oldu.

"Saygı ve itibarımızı koruduk"

Maçın ardından River Plate Teknik Direktörü Marcelo Gallardo, "Ebedi rakibimize fayda sağlamış olsam da gurur duyuyorum. Her şeyin şüpheyle karşılandığı, her şeyin çok küçük ve hatta değerlerden yoksun olduğu bir ülkede saygı ve itibarımız koruduk. Kızgın veya hayal kırıklığına uğramış River Plate taraftarları varsa anlıyorum ama bugün değerlerimize ve ne olduğumuza saygı duyuyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Marcelo Gallardo'nun River Plate kariyeri bu maçla birlikte sona ermiş oldu. 2014 yılından bu yana River Plate'i çalıştıran Gallardo, Racing Club maçının ardından görevden ayrılacağını açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum