Boğazın Maradonası; Emre Belözoğlu

Yazarımız Altan Tanrıkulu'nun, futbol kariyerini noktaladığını açıklayan Emre Belözoğlu ile ilgili Süper Lig'deki son maçının ardından kaleme aldığı yazıyı bir kez daha hatırlıyoruz.

Boğazın Maradonası; Emre Belözoğlu
15 Ağustos 2020 - 15:17 - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 - 15:29
Fenerbahçe formasıyla 39 yaşında futbola veda ettiğini açıklayan Emre Belözoğlu, Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak hatırlanacak. Yazarımız Altan Tanrıkulu da, kariyeri başarılarla dolu olan Emre Belözoğlu'nu, Süper Lig'de çıktığı son maçın ardından 'Boğazın Maradonası' başlıklı bir yazı ile kaleme almıştı.

Zeytinburnuspor, Galatasaray, Inter, Newcastle, Atletico Madrid, Başakşehir ve Fenerbahçe ile sayısız başarı elde eden Emre Belözoğlu için Altan Tanrıkulu'nun değerlendirmelerini bir kez daha hatırlıyoruz.

''Henüz Genç Milli Takım’dayken dikkatleri üzerine çekmişti.. Galatasaray çok uzun süre izlediği bu genç yeteneği Fenerbahçe’yle girdiği kıyasıya yarış sonrası 1995 yılında Zeytinburnuspor’dan transfer etti..

İlk golünü Erol Ersoy'un yönettiği derbide Beşiktaş’a attığında daha 17 yaşındaydı...

2001 yılında Galatasaray’dan İtalyan devi İnter’e transfer oldu.. Ronaldo, Seedorf, Zanetti, Vieri gibi dönemin büyük futbolcularıyla birlikte aynı takımda oynadı...
 

Lazio’ya 2 gol birden attığı 3-3’lük unutulmaz maç sonrası İtalyan medyası onun için “Boğazın Maradonası” lakabını taktı.

2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olan A Milli Takım’da en çok dikkat çeken oyunculardan biriydi. Mart 2004’te Pele tarafından “Yaşayan En İyi 125 Futbolcu”dan biri olarak gösterildi.

2005’te İngiltere Premier Lig ekiplerinden Michael Owen, Alan Shearer gibi devlerin forma giydiği Newcastle United’a transfer oldu ve Tuncay Şanlı – Tugay Kerimoğlu ikilisiyle birlikte aynı sezon top koşturdu..
2008 yılında unutulmaz günler yaşayacağı Fenerbahçe’ye transfer oldu.

2010-2011 ve 2013-2014 yıllarında şampiyonluk yaşayan kadrolarda yer aldı.

2015-16 sezonu başında İtalyan sportif direktör Terraneo tarafından satış listesine konunca Başakşehir’e transfer oldu.. 4 sezon formasını giydiği turuncu-lacivertli takımda kaptanlığa kadar yükseldi.

2019-2020 sezonu başında Fenerbahçe’ye geri döndü.. 100 kez A Milli formayı giydi..

Aktif futbolculuk yaşamının son maçı olarak kabul ettiği Rizespor karşılaşmasının ilk yarısında kendi yaptırdığı penaltıyı ağlara gönderdi...

Dileriz “Boğazın Maradonası” faal futbolculuktaki başarılarını sportif direktör olarak da sürdürür ve yeni sezon çok daha güzel günler getirir..''

YORUMLAR

  • 0 Yorum