Bogdanovic'in forma numarası belli oldu

Fenerbahçe Doğuş'tan ayrılarak NBA'in yolunu tutan Sırp yıldız 13 numaralı formaya veda etti.

Bogdanovic'in forma numarası belli oldu
29 Temmuz 2017 - 09:32 - Güncelleme: 29 Temmuz 2017 - 09:53

Euroleague şampiyonluğunun ardından Fenerbahçe Doğuş'tan ayrılarak NBA takımlarından Sacramento Kings'e transfer olan Bogdan Bogdanovic'in forma numarası belli oldu.

Sacramento Kings'in Genel Menajere Vlade Divac'ın yoğun ısrarı sonucu NBA'in yolunu tutan Sırp yıldız, Fenerbahçe'den alışık olduğu 13 numaralı formayı yeni takımındaPapagiannis giydiği için artık 8 numaralı formayla mücadele edecek.

Sırbistan Milli Takımı'nda 7 ve 13 numaralı formaları giyen Bogdan Bogdanovic yeni takımında da 13 numaralı formayı giymeyi istediğini belirtiyordu.

Sacramento'da 13 numaralı formayı geçen sezon olduğu gibi Yunan pivot Georgios Papagiannis giymeye devam edecek.

İLK YIL İÇİN 10 MİLYON DOLARA YAKIN KAZANACAK

Fenerbahçe Doğuş'la 1 yıl daha sözleşmesi olmasına karşın 1 milyon dolarlık NBA çıkış maddesini kullanan Bogdanovic Sacramento'nun teklifini kabul etmişti. ESPN'in verilerine göre Sırp yıldız Kings'ten 2017-18 sezonu için 9 milyon 412 bin 280 dolar yıllık ücret alacak. Bogdanovic'in 3 yıllık kontrat karşılığı 36 milyon dolara imza attığı de daha önce gelen bilgiler arasındaydı.

Öte yandan Sırbistan Milli Takımı'nda Teodosic, Kalinic,Stimac gibi yakından tanıdığımız isimlerle birlikte Eurobasket'te mücadele edecek olan Bogdanovic 31 Ağustos - 17 Eylül tarihleri arasında Divac'tan aldığı özel izinle milli takım kadrosunda yer alacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum