Bu derbi yıllar boyu unutulmaz

İlk yarısını Beşiktaş'ın çok üstün bir oyun sonrası 3-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında Fenerbahçe rakibi karşısında hem oyun olarak çok üstündü hem de maçı 3-0'dan 3-3'e getirmeyi başardı.

Bu derbi yıllar boyu unutulmaz
25 Şubat 2019 - 23:09 - Güncelleme: 26 Şubat 2019 - 00:07

Spor Toto Süper Lig'de 23. Hafta'nın kapanış maçında oynanan derbi ezeli rekabetin unutulmazları arasına adını yazdırdı.

İlk yarısını Beşiktaş'ın çok üstün bir oyun sonrası 3-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında Fenerbahçe rakibi karşısında hem oyun olarak çok üstündü hem de maçı 3-0'dan 3-3'e getirmeyi başardı.

İki takımın da birer topunun direkten döndüğü, iki takımın sadece kazanmaya odaklandığı maçın ilk golü 10. dakikada Gökhan Gönül'den geldi. Hakem Bülent Yıldırım VAR odasıyla konuştuktan sonra golü geçerli saydı. Daha önce Fenerbahçe forması giyen siyah-beyazlı sağ bek attığı golün ardından büyük bir sevinç yaşamadı.

18. dakikada Hasan Ali'nin Gökhan Gönül'e yaptığı hareket sonrası Bülent yıldırım oyunu devam ettirdi. Ardından oyunu durdurarak ceza sahası içinde yerden kalkamayan Gökhan Gönül için sağlık görevlilerini çağırdı. Bu arada VAR odasından gelen uyarı sonucu pozisyonu tekrar seyreden Bülent Yıldırım Beşiktaş lehine penaltı kararı verdi.

19. dakikada kullanılan penaltı atışında Burak Yılmaz Volkan'ı ters köşeye göndererek farkı ikiye çıkarttı: 2-0

45+2'nci dakikada Kagawa'nın Fenerbahçe savunmasının arkasına doğru indirdiği topa Skrtel'le birlikte hareketlenen Burak Yılmaz güzel bir vuruşla ilk yarının skorunu belirledi: 3-0

Morali hayli bozulan Fenerbahçe ikinci yarıya Moses'ın yerine Ayew, Isla'nın yerine de Valbuena'yı alarak başladı ve Dirar'ı sağ bekte kullanmaya başladı.

İkinci yarının en iyisi olarak gözüken Dirar'ın ortasında Miha Zajc topu ağlara gönderdiğinde 55. dakika oynanıyordu: 3-1

Golle birlikte morallenen Fenerbahçe 61. dakikada Valbeuna'nın sağ taraftan kullandığı kornere güzel bir kafa vuruşu yapan Sadık Çiftpınar'ın golüyle farkı bire indirdi: 3-2

VAR odasından gelen uyarı sonrası Sadık-Dorukhan mücadelesini tekrar inceleyen Bülent Yıldırım golü geçerli saydı.

67. dakikada Fenerbahçe Hasan Ali Kaldırım ceza alanı dışından harika vuruşuyla eşitliği sağladı: 3-3

77. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan ortasına güzel bir kafa vuruşu yapan Burak Yılmaz Fenerbahçe direğine takıldı.

Bu atak sonrası Fenerbahçe kontratağa kalktı. Bomboş durumda topla bulunan Zajc müsait durumdaki Valbuena'ya pas vermek yerine şut çekince sarı-lacivertli takım öne geçme fırsatını kullanamadı.

87. dakikada yine Valbuena'nın kullandığı korner atışında bu kez kafayı Eljif Elmas vurdu. Çzgiyi geçmek üzere olan topa Karius son anda ayağa ile müdahale etti. Direğe çarpan top oyun alanına geri döndü. Oluşan karambolden Fenerbahçe yararlanamadı.

8 dakikalık uzatma bölümünde iki tarafında çabası sonucu değiştirmedi ve Beşiktaş ile Fenerbahçe sahadan 3-3'lük beraberlik ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum