Bu Fenerbahçe çok farklı

Sarı Lacivertliler Kadıköy'de kendi seyircisi önünde ligin yeni ekibi Gazişehir'i 5-0 mağlup etti. Goller ilk yarıda Moses, Vedat Muriqi, Emre Belözoğlu ve ikinci yarıda Nabil Dirar ile Ferdi Kadıoğlu'ndan geldi.

Bu Fenerbahçe çok farklı
19 Ağustos 2019 - 22:14 - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 - 23:00

Fenerbahçe 2019-2020 Sezonu'na farklı bir galibiyetle başladı. Yeni transferleriyle dikkat çeken sarı-lacivertli ekip, Süper Lig'de ilk kez mücadele eden Gazişehir Gaziantep'i 5-0 fibi farklı bir skorla mağlup ederek ilk haftanın lideri oldu.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ve Kaptan Emre Belözoğlu'nun liderliğinde iyi bir pas trafiği yakalayan Fenerbahçe 5. dakikada öne geçti.

Bu dakikada Kruse'nin ceza alanı içinde Kana Bıyık tarafından düşürülmesi üzerine hakem Arda Kardeşler penaltı kararı verdi.

7. dakikada atışı kullanan Victor Moses sarı-lacivertli takım adına sezonun ilk golünü kaydetti: 1-0

12. dakikada bu kez Emre'nin ceza alanının sol tarafında Chibsah tarafından düşürülmesi üzerine Fenerbahçe ikinci kez penaltı kazandı.

13. dakikada atışı kullanan Moses'ın vuruşunda kaleci Günay bu kez gole izin verdi.

17. dakikada Emre'nin pasıyla ceza alanına giren Vedat Muriqi sol ayağıyla ser vurdu ve farkı ikiye çıkarttı: 2-0

21. dakikada Moses'ın sağ kanattan yaptığı ortada savunmaya çarpan top kornere gitti. Ancak VAR uyarısı sonrası topun elle temasının olduğu gerekçesiyle sarı-lacivertli takım üçüncü kez penaltı kazandı.

24. dakikada atışı kullanan Emre Belözoğlu Fenerbahçe'yi 3-0 öne geçirdi.

İkinci yarıya daha iyi başlayan konuk Gazişehir 54. dakikada Junior ile maçtaki en önemli fırsatı yakaladı. Brezilyalı oyuncunun sert vuruşu Isla'ya çarparak kornere gitti.

74. dakikada günün başarılı ismi Moses'ın sol kanattan ortasında Dirar golü attı. Ancak yardımcı hakem Hakan Yemişken pozisyon için ofsayt bayrağı kaldırdı. VAR incelemesi sonrası Dirar'ın golü geçerli sayıldı: 4-0

88. dakikada Kruse'nin pasında ceza alanına giren Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşu direğe çarparak bir kez daha ağlarla kucaklaştı: 5-0

90. dakikada Dirar'ın ortasında Gazişehir savunmasına çarpan top direkten geri geldi.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum