"Bu formayı giymek prestijdir"

A Milli Futbol Takımı'nın yeni Teknik Direktörü Vincenzo Montella için düzenlenen imza töreninde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İtalyan teknik adamdan önemli açıklamalar geldi.

"Bu formayı giymek prestijdir"
27 Eylül 2023 - 16:28
A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilen Vincenzo Montella için imza töreni düzenlendi.

Basın toplantısında hem Vincenzo Montella hem de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Büyükekşi

Vincenzo Montella'nın imza töreninde sözü alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, şu açıklamalarda bulundu:

"Bildiğiniz üzere geçen hafta eski teknik direktörümüz Stefan Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yollarımızı ayırdık. Stefan Kuntz'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında ona başarılar diliyorum. Yine geçtiğimiz hafta yeni teknik direktörümüz Montella ile anlaştığımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Bu güzel aileye hoş geldin diyorum. Bu çok önemli görevinde başarılar diliyorum. Sayın Montella'nın futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Disiplinli, parlak ve geleceği olan bir futbol adamı. Adana Demirspor'un teknik direktörlüğü görevini başarıyla yerine getirdi. Hem başarısı hem saha dışındaki tutum ve davranışlarıyla kendisine sevgi ve saygı duyulmasını sağladı. Buradan gittiğinde Türkiye ile ilgili övgü dolu açıklamalar yaptı. Ne kadar mutlu olduğunu kamuoyuyla paylaştı."

"Hocamız İstanbul'da kalacak"

"Türk Milli Takımı'nda görev yapan hocalarımız kendi ülkesinde kalmış. Milli maçlardan milli maçlara gelmiş gitmiş. Hocamızla anlaşmamız, İstanbul'da ikamet etmesi. Burada kalacağı için sadece İstanbul ve Trabzon'daki maçlar izlenmeyecek. Anadolu'daki tüm takımların maçlarını izleyecek. İlk adımını atıyor. Cumartesi günü Konya'ya gidiyor, pazar günü Konyaspor - Beşiktaş maçını seyredecek. Pazartesi günü Kayserispor - Başakşehir maçını izleyecek. Bu bir seferlik değil, bundan sonra gerekirse Anadolu'daki tüm takımların, sadece Süper Lig değil 1. Lig'de dahil, Türk futbolunun geleceğe yönelik parlayan yıldızlarını da izleyecek. Ümit Milli Takım da hocamızın kontrolünde olacak. Havuzumuzu genişletmek istiyoruz. Bu genişleyen havuzdan oyuncu seçimi olacak. Bütün maçları giderek izleyecek, TV'den izlemeyecek. Kendi ajandasını kendi belirleyecek. İçimizden biri olarak bu görevi yerine getirecek."

"Türk yardımcılar olacak"

"Teknik ekipte Türk yardımcı hocalar olacak. Şu anda hedefimizde 2 yardımcı hoca olması var. Hem bizim hem hocamızın görüşmeleri olacak. Daha görüşmeler gerçekleşmedi. Görüşmelerden sonra hocamızla beraber karar vereceğiz. İnşallah gelecek hafta kimler olacağını paylaşacağız."

Vincenzo Montella

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ardından söz alan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, toplantıda şu sözlere yer verdi:

"Türkçe konuşamadığım için kusura bakmayın. O seviyeye henüz gelemedim."

"Çok mutluyum"

"Bu ülkede çalıştığım için çok mutluyum. Bu ülke için, bu federasyon için güzel şeyler yapabileceğim için mutluyum. Tüm taraftarlara neşe ve mutluluk getirmek istiyoruz."

"Hiç tereddüt etmedim"

"TFF'nin ilettiği görevi kabul ederken hiç tereddüt etmedim. İyi ve bildiğim, genç bir takıma sahibiz. Tüm Türkiye'ye Milli Takım ile birlikte mutluluk yaşatmak istiyorum."

"Ben bunun için buradayım"

"Bu gururlu duyguları, özellikle halkımızın ve hepimizin hissettiği önemli ve milli duyguları futbolla herkese geçirmek ve mutlu etmek istiyoruz. Önemli bir sorumluluk farkındayım ama ben de bu işi yapmak için buradayım."

"Bu kültüre çocukluğumdan alışığım"

"2 yıldır Türkiye'deyim. Duyguları, kültürü daha iyi anlıyorum. Bu duygular, küçükken yaşadığım duygularla benzer. İtalya'nın güneyinde, Napoli çevresinde bir yerde doğdum, büyüdüm. Onlar da sıcakkanlı insanlardı. Bana çocukluğumu hatırlatan duygular bunlar..."

"Eleştiriler olacak"

"Beni eleştirenler de olacak, her kararımı kritik edecekler. Büyük bir sorumluluğum var. Kendi futbol anlayışımla, kendi kararlarımla birlikte en iyisini yapmaya çalışacağım."

"Her maçı izleyeceğim"

"Bir futbol kulübünü temsil etmiyorum. Her maçı izleyerek, hem Türkiye için hem yurt dışında her şeyi en iyi şekilde analiz ederek kendi futbol görüşüme uygun kararlar vereceğim."

"Aile olmalıyız"

"Takım ruhu çok önemli. Aile olmalıyız. Bunu sahaya yansıtmalıyız. O ruhu, o heyecanı oyuncularımın yaşaması lazım. Neleri daha fazla ekstra yapabilmeyi düşünmeleri lazım. Biz de bunun için buradayız."

"Bu formayı giymek bir prestijdir"

"Milli formayı giymek hediye değil çok büyük bir prestijdir. Çok önemli bir ulusu temsil ediyoruz. Çok önemli bir görev ve sorumluluğumuz var. Bunun da en iyi şekilde üstesinden gelmeye çalışacağız."

"Milli Takımımızın sistemi ne olacak?"

"Belli bir düşüncem var. Bunu geliştiriyoruz. Üstüne fikirler eklenecektir. Sistem değil bir oyun metodu üstüne çalışacağız. 2 senedir bu ülkedeyim. Oyuncuları tanıyorum. Kendi ideallerimle birlikte güzel bir oyun ortaya çıkarmaya çalışacağız."

Planlanan değişimler

Taktik, geriden oyun kurma, pozisyon alma, kolektif savunma ilk etapta düşündüğümüz değişiklikler.  Herkesin burada bir aile olduğumuzu ve bir ülkeyi temsil ettiğimizi bilmesi lazım. Bu ilk aşılayacağımız şeyler. Türkiye dışında da bir mini Türkiye var yurt dışında. Onların duygularını milli oyuncuların tanıması lazım. Şu an İstanbul'dayım. Özellikle ilk etapta maçları izliyorum. Maç takip etmeyi, idmanları izlemeyi severim. Bunları kontrolüm altında yapacağım. Bir milli takım hocasının kendi ülkesini çok iyi tanıması lazım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum