Bu lige teknik direktör dayanmaz

'Bu maça yürek dayanmaz' derler! Süper Lig için de 'Bu lige teknik direktör dayanmaz' dersek yanlış olmayacaktır. Süper Lig, Avrupa'nın en çok teknik direktör değiştiren ligleri sıralamasında zirvede...

Bu lige teknik direktör dayanmaz
05 Aralık 2020 - 01:23 - Güncelleme: 05 Aralık 2020 - 02:23
FUTBOO | Süper Lig'de teknik direktör değişimindeki hız, Avrupa'ya fark atmaya devam ediyor! Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da görevine son verilen Mehmet Özdilek ile birlikte, Süper Lig'de teknik direktör değiştiren takım sayısı 8'e yükseldi. 

Hatta bu değişim o kadar hızlı ki, bazı takımlar iki kez teknik direktör değişikliğine gitti. Trabzonspor'da kısa süre görevi üstlenen İhsan Derelioğlu'nu da dikkate alırsak 8 takımda toplam 10 teknik direktör değişti.

Avrupa'da durum bizden çok daha farklı

Avrupa'da da teknik direktör değişimleri yaşandı ancak bizdeki sayıya kimse yaklaşamıyor. Avrupa'nın 5 büyük liginde Ligue 1 ve Bundesliga'da 2'şer takım teknik direktör değişikliğine giderken, Premier League'de henüz teknik direktör değişikliği yaşanmadı.

TFF 1. Lig'de de hareketlilik var

Süper Lig'in yanı sıra TFF 1. Lig'de de durum pek farklı sayılmaz. Geride kalan haftalarda toplam 7 takım teknik direktör değiştirdi.

Böylece Süper Lig ve TFF 1. Lig'de mücadelede eden 39 takımın 15'i teknik direktör değiştirmiş oldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum