Bundesliga gol kralı adayları

Bundesliga'da şampiyonluğun en büyük adayı Bayern, gol krallığının en büyük adayı Lewandowski! Peki Lewa'yı bu sezon kimler durdurabilir? Bundesliga'da gol kralı adaylarını değerlendirdik.

Bundesliga gol kralı adayları
17 Eylül 2020 - 16:49 - Güncelleme: 17 Eylül 2020 - 17:00
FUTBOO | Bundesliga son yıllarda gol krallığı yarışında pek çekişmelere sahne olmadı. Peki bu sezon hangi isimler yarışta daha avantajlı? Robert Lewandowski üst üste dördüncü kez krallık tacını takabilir mi? Son kralı hangi isimler zorlayabilir?

Robert Lewandowski'nin yer aldığı ligde gol kralı olmak... Bu bile Bundesliga'da krallık tacını giymenin prestijini fazlasıyla artırdı. Peki bu sezon hangii isimler ön plana çıkıyor?

Erling Haaland

Onun için 'mucize çocuk' diyorlar. Peki bir mucizeye daha imza atarak Lewandowski'nin saltanatını yıkabilir mi? Geçen sezonun devre arasında Dortmund'a transfer olan Norveçli golcü, 15 maçta 13 gol atmayı başardı. Takımıyla ikinci sezonunda bu ortalamayı biraz daha yükseltmesi halinde Lewandowski'ye ciddi bir rakip olacaktır. 
Robert Lewandowski

29, 22 ve 34... Bunlar, Lewandowski'nin son 3 sezonda Bundesliga'da attığı gol sayıları... Polonyalı santrfor, son 7 sezonun 5'inde gol krallığı tacını giymeyi başardı. Ayrıca geçen 2020 senesini inanılmaz formda geçiriyor. Pandemi sebebiyle Ballon d'Or ödülü için iptal kararı verilmeseydi, en büyük aday şüphesiz Lewandowski olacaktı.

32 yaşındaki yıldız, Sane, Coman ve Gnabry gibi partnerleriyle bu sezon da gol sayısını ciddi seviyelere yükseltecektir.
 
Wout Weghorst

Wolfsburg'un 28 yaşındaki santforu, geçen sezon attığı 16 golle yarışı 4. sırada tamamladı. Elbette Lewandowski'nin oldukça gerisinde kaldı ancak yarışta barajın düşmesi ve Wolfsburg'un zirve yarışında yer alması halinde Weghorst da sürpriz yaparak tarihe geçebilir.

Jadon Sancho

Manchester United'a transfer olması beklenirken Borussia Dortmund'da kalma kararı alan Jadon Sancho da bu yarışta sürpriz yapabilecek isimlerden biri. Geçen sezon 32 maçta 17 gol, 17 asistle tam 34 gole doğrudan katkı verdi. Weghorst'te olduğu gibi gol barajı düşük kalırsa 20 yaşındaki yıldız da kendisini zirvede bulabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum