Burak Yılmaz: Mental ve fizik açıdan maça hazırız

Teknik direktör Şenol Güneş'le birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burak'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

Burak Yılmaz: Mental ve fizik açıdan maça hazırız
24 Mart 2019 - 19:50

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu ilk maçında deplasmanda Arnavutluk'u 2-0 yenerek hem iyi bir başlangıç yapan hem de moral bulan A Milli Takımımız'da yarınki Moldova maçı öncesi Burak yılmaz medyanın karşısına çıktı.

Teknik direktör Şenol Güneş'le birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burak'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Fiziksel açıdan kendimizi yorgun hissetsek de kazandığımız için mutluyum. Yarın önemli bir maç bizi bekliyor. Bu maçla ilgili tek düşüncemiz 3 puan. Mental ve fiziksel olarak maça hazır olduğumuzu düşünüyorum. 

Milli Takım için kadroya bakmaksızın her daim umutlu olmamız gerekiyor. Şu an Dorukhan, Merih, Ozan gibi çok genç arkadaşlarımız var. Hocamız daha önce 'Bu haftayı milli hafta yapalım.' demişti. Bu noktada gösterdiğiniz hassasiyetten ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü genç arkadaşlarımızın bu desteğe ihtiyacı var.

Cenk Tosun'la geçmişte de beraber oynadık. Ben bir santrfor olarak sahada benim gibi olan bir oyuncunun varlığında kendimi daha rahat hissediyorum. Ancak bu konuda son karar hocamızın. Cenk'in kariyerini anlatmaya zaten gerek yok. Ben kendisiyle oynamaktan ötürü çok mutluyum.

Emre Abi, benden çok daha tecrübeli ve duygularını kontrol edebilen bir insan. Bu noktada hocaya daha çok yardımcı oluyor. Genç oyunculara her zaman yardımcı oluyoruz. Milli Takım'da gerçekten çok güzel bir ortam oluştu. Eskişehir'deki taraftarlarımızın da yarın bizi son dakikaya kadar desteklemelerini istiyorum. Biz de onları mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız.

Şu an tecrübeli bir oyuncu olarak adlandırılıyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Uzun vadedeki hedefimiz Avrupa Şampiyonası'na gidebilmek. Orada olup olmayacağımı ise bilmiyorum. Kısa vadedeki amacımız ise yarınki Moldova maçını kazanmak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum