C Ligi, sana ait değiliz!

Macaristan yenilgisinin ardından Uluslar Ligi'nde C Ligi'ne düşen A Milli Takımımız, burada kendisinden çok daha vasat takımlarla birlikte yer alıyor. Bunu C Ligi'ndeki muhtemel rakiplerimizi piyasa değerleri de açıkça ortaya kouyor.

C Ligi, sana ait değiliz!
20 Kasım 2020 - 12:20 - Güncelleme: 20 Kasım 2020 - 15:32
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye, son maçların ardından B Grubu'nda küme düşmüştü. Yeni ligimiz artık C Ligi. Bu lige ait olmadığımızı söylüyoruz, rakamlar da söylenenleri destekliyor...

Macaristan'ı yensek A Ligi'ndeydik, kaybettik ve C Ligi'ne düştük. Burada bizi enteresan rakipler bekliyor. Avrupa’nın en pahalı 15’inci milli takımı olan Türkiye, C Ligi'nde de açık ara en pahalı kadroya sahip. 

Kadro değerinde açık ara lideriz!

Piyasa değeri 197.4 milyon euro olan Türkiye'yi 114.7 milyon euro ile Slovakya, 77.9 milyon euro ile Yunanistan takip ediyor. Kosova'nın 58.9 milyon, Kuzey İrlanda'nın ise 47.8 milyon euroluk kadro değeri bulunuyor.

Bizim futbolcuların haftalık maaşı kadar takım bütçesi!

Diğer muhtemel rakiplerimizden Faroe Adaları'nın 3.2 milyon euro piyasa değeri bulunuyor. Yani Türkiye Milli Takımı'nda forma giyen futbolcuların çoğunun aylık maaşı kadar... Cebelitarık'ın kadro değeri ise 500 bin euro. Bizimkilerin haftalık harçlığı... C Ligi'ne ait değiliz, bu nereden baksak anlaşılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum