Çekişmeli maçta gülen Slovenya

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek finla karşılaşmasında Slovenya ile Letonya Ülker Sports Arena'da kozlarını paylaştı. Slovenya, Letonya'yı 103-97 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Çekişmeli maçta gülen Slovenya
12 Eylül 2017 - 23:28

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Slovenya, Letonya'yı 103-97 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Maç, karşılıklı basketlerle başlarken, Slovenya ilk çeyreğin ortalarından sonra oyuna ağırlığını koydu. Özellikle hücumda neredeyse potaya her gittikleri hücumu sayıya çevirmeyi bildiler. Bu dakikalarda Letonya savunması da hazırlıksız yakalanınca ilk çeyrekte tam 34 sayı yediler. Her ne kadar Slovenya'ya karşılık vermeye çalışsalar da başarılı olamadılar ve ilk periyodu Slovenya 34-23 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyreğe bu sefer Letonya çok iyi başladı. İlk çeyreğin aksine bu sefer roller değişmişti ve Letonya hücumda etkili oyunu ile farkı indirmeyi ve öne geçmeyi başardı. Takımlar soyunma odasına Letonya'nın 55-51'lik üstünlüğüyle gitti. Üçüncü çeyrek iki takım adına hücumda daha durgun başlasa da Letonya'yı savunmada iyi durduran Slovenya çeyreğin sonlarında doğru bulduğu sayılarla final periyoduna 76-66'lık skorla önde girmeyi başardı. Maçın son periyodu ise adeta 10 dakikalık bir maç gibiydi. Slovenya 10 sayılık farka rağmen savunmada büyük hatalar yaptı. Letonya bu dakikalarda yapılan bu hataları affetmedi ve farkı 1 sayıya kadar indirdi. Maçın sonlarında Slovenya bulduğu basketlerle Letonya'yı 103-97 mağlup etmeyi başardı ve adını yarı finale yazdırdı.

Maçın en skoreri Letonya adına 34 sayı kaydeden Kristaps Porzingis olurken, Slovenya'da Luka Doncic'in 27 ve Goran Dragic'in 26 sayılık performansı galibiyeti getirdi. Letonya aldığı bu mağlubiyetle Avrupa Basketbol Şampiyonası'na veda ederken, Letonya ise adını yarı finale yazdırdı. Letonya'nın yarı finaldeki rakibi, bugün Almanya'yı yenen İspanya oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum