Cengiz Ünder Tottenham'da

İngiliz The Sun gazetesi transferin kesinleştiğini ve 19 yaşındaki golcü futbolcunun 9 milyon pound bonservis bedeli ile Premier Lig ekibine transfer olduğunu yazdı.

Cengiz Ünder Tottenham'da
01 Haziran 2017 - 17:43

Yıldızı bu sezon Medipol Başakşehir’de parlayan Türk futbolunun genç yeteneklerinden Cengiz Ünder’in Premier Lig ekiplerinden Tottenham’a transfer olduğu iddiaları dinmiyor. İngiliz gazeteleri ve internet medyası günlerdir Tottenham’ın 19 yaşındaki milli futbolcuyu 9 milyon pound karşılığında transfer ettiğini öne sürüyor.

Türk sporunun ‘futbolcu fabrikası’ kulüplerinden Altınordu’da yetişen ve bu sezon başında Medipol Başakşehir’e 700 bin Euro’luk bonservis bedeli ile transfer olan golcü oyuncu ile ilgili olarak The Sun gazetesi “Türk Dybala” benzetmesini kullanarak şunları yazdı: “Cengiz Ünder'in transferi konusunda Tottenham 9 milyon pound karşılığında Başakşehir ile anlaştı. Manchester United'ın da transfer listesinde olan Cengiz için Tottenham devreye girdi ve transferi bitirdi.”

LILLE DE TALİPLER ARASINDA

Bu arada, genç futbolcu için Fransız kulübü Lille’in de talipler arasında olduğu ve Medipol Başakşehir Kulübü’ne bonservis bedeli karşılığında 5 milyon Euro'luk transfer teklifi yaptığı da alınan haberler arasında. Ancak Medipol Başakşehir’in bu rakamı az bularak reddettiği belirtiliyor.

Tottenham’ın Cengiz Ünder’i alması halinde, doğrudan takımda oynatmasa bile Manchester City-Enes Ünal örneğinde görüldüğü gibi bir başka Avrupa kulübüne kiralık olarak verebileceği ifade edildi.

Bu sezon Medipol Başakşehir forması ile 42 resmi maç oynayan genç futbolcu 9 gol 8 asistlik performansıyla, hem ligde hem kupada zirveye oynayan turuncu-lacivertli takıma çok önemli bir katkıda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum