Cenk Tosun'dan iki önemli itiraf geldi

Everton'da forma giyen Cenk Tosun, Premier League'deki hedeflerini, en beğendiği üç ismi ve Beşiktaş'tan ayrılış sürecini anlattı.

Cenk Tosun'dan iki önemli itiraf geldi
20 Mayıs 2020 - 10:57 - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 - 13:24

Everton'da forma giyen milli oyuncumuz Cenk Tosun, İngiltere'ye transferi, en beğendiği oyuncular ve hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fanatik'e konuşan Cenk Tosun, Everton'a transfer olmasını sağlayan isimlerin başında Ahmet Nur Çebi'nin geldiğini dile getirirken, Premier League'de en beğendiği üç ismi de açıkladı.

Everton'a transfer süreci hakkında konuşan Cenk, Ahmet Nur Çebi'nin etkisini 'Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’yle benim aram her zaman iyiydi. Onu çok severim. O da beni çok seviyor. Benim Everton’a transferim, onun kulüpte İkinci Başkan olduğu döneme denk geldi. Benim transfer görüşmelerimi de o yapmıştı. Belki de o olmasaydı benim İngiltere’ye transferim gerçekleşmeyecekti. ‘Başkanım lütfen İngiltere’ye gidişime izin verin. En büyük hayalim Premier Lig. Lütfen engellemeyin’ demiştim. O da sağolsun anlayışla karşıladı. Hem kulübüme önemli bir bonservis geliri kazandırdım hem de hayallerimi gerçekleştirdim' sözleriyle dile getirdi.

Sakatlığını atlatıp ilk hedefinin Everton'da başarılı olmak olduğunu dile getiren milli oyuncumuz 'Everton’la 2 yıllık daha kontratım var. Burada forma şansı bulmak ve oynamak istiyorum. Kendimi tekrar göstermek istiyorum. Everton büyük ve köklü bir kulüp. Her sezon büyük transferler yapılıyor. Rekabet de yüksek. En büyük önceliğim sağlığıma kavuşup yüzde 100 hazır şekilde takımla idmanlara çıkmak. Ondan sonrasını tabii ki zaman belirleyecek. Forma şansı bulamazsam yine Avrupa Şampiyonası’ndan önce bir takıma kiralık olarak gidip kendimi gösterebilirim. Ancak önceliğim burada kalıp Everton’da başarılı olmak' dedi.


Kevin de Bruyne, Kane, Agüero ve Van Dijk

Premier League'de en beğendiği isimleri de açıklayan Cenk, favori golcüsnün Kun Agüero olduğunu 'Premier Lig’de en çok hoşuma giden futbolcu Kevin de Bruyne... Onlara karşı oynadığımızda beni çok etkiledi. En beğendiğim forvet konusunda Tottenham’lı Harry Kane ve yine Manchester City’li Kun Agüero arasında kalırım... Ama Agüero’yu seçerim. En iyi stoper konusunu tartışmaya bile gerek yok. Liverpool’lu Van Dijk’ı açık ara zirveye koyarım. Ona karşı derbide oynarken çok zorlanmıştım. Yanına da bizim gururumuz Leicester City’li Çağlar Söyüncü’yü eklerim. Premier Lig, futbolun vitrini. Henüz devam edip edilmeyeceğiyle ilgili olarak net bir gelişme yok' sözleriyle dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum