Championship'te 'kale boyutu' sorunu

Championship'te maçların farklı boyutlardaki kalelerle oynandığı iddiası ortalığı karıştırdı. Cardiff Teknik Direktörü Mark Hudson, durumu hakeme anlatmalarına rağmen düzeltilmesinin çok uzun süreceği gerekçesiyle isteklerinin geri çevrildiğini söyledi.

Championship'te 'kale boyutu' sorunu
11 Ekim 2022 - 18:56
Kale boyutları her yerde, her stadyum ve maçta aynıdır değil mi? Futbolda kale direkleri arasındaki mesafe 7,32 metre. Championship'te ise bu durum oynanan son maçlarda pek geçerli olmayabilir. Ancak Cardiff'in geçici teknik direktörü Mark Hudson, Wigan'ı 3-1 yendikleri maçta yedikleri golün 'kale direklerinin olması gerektiğinden daha büyük olduğu için' yediklerini dile getiriyor. 

Hudson, konuyla ilgili olarak "Teknik heyetimiz maçtan önce bir kalenin diğerinden daha büyük olduğunu görüp, durumu hakem James Bell'e söyledi ancak hakem, bunun araştırılmasının en az 2 saat süreceğini söyleyip izin vermedi. Yani maçımızda iki kalenin boyutları farklıydı." şeklinde konuşuyor. 

"Eğer karşı kaleye vursaydı gol olmayacaktı"

Cardiff maçı 3-1 kazandı ve takımın 3. golünde top, üst direğe çarpıp gol oldu. Wigan Teknik Direktörü Leam Richardson, yenilen bu gol hakkında "Resmen günümüzün özeti oldu. Eğer karşı kaleye bu vuruşu yapsaydı üst direkten dışarı çıkacaktı." sözlerini kullandı.

Öte yandan maç, kale direği tartışmaları nedeniyle 7 dakika geç başladı. Daha önce pek rastlanmayan bir durum olsa da kale boyutlarının önemini bir kez daha ortaya koyan bir 90 dakika oldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum