Chapecoense: 2933 sefer sayılı o uçak...

LaMia Airlines'ın 2933 sefer sayılı uçuşu... Brezilya'nın Chapecoense takımının büyük bir kısmının hayatını kaybettiği o uçuşun üzerinden 4 yıl geçti.

Chapecoense: 2933 sefer sayılı o uçak...
28 Kasım 2020 - 02:20 - Güncelleme: 28 Kasım 2020 - 02:45
FUTBOO | Tarihler 28 Kasım 2016'yı gösterdiğinde Brezilya'nın Chapecoense takımı, Copa Sudamericana final maçı için Bolivya'dan Kolombiya'daki Medellin şehrine gidiyordu. LaMia Airlines'e ait 2933 sefer sayılı uçak, Jose María Cordova Uluslararası Havalimanı'na doğru giderken kaza yaptı ve uçakta bulunan 77 kişinin 71'i hayatını kaybetti...

Chapecoense'de 3 futbolcu hariç tüm takım o uçak kazasında hayatını kaybetmiş, Copa Sudamericana finali için Atletico Nacional karşısına çıkmaya hazırlanan Brezilya ekibi bir anda yok olmuştu.

Tam 4 yıl geçti...

Trajik kazanın üzerinden tam 4 yıl geçti. Kazadan sonra Brezilya kulüpleri, bedelsiz olarak futbolcularını Chapecoense'ye verebileceklerini açıklamış, tüm dünyadan mesajlar yağmıştı. 
 

''Şu an ölürsem, mutlu ölürüm'' demişti...

Tarihinde ilk kez Copa Sudamericana'da finale çıkan o takım, adeta bir peri masalına imza atarken yeni bir tarih yazmanın peşindeydi. Finale çıkmaları bile kulüp tarihinin en büyük başarısıydı. Hatta kazada hayatını kaybeden isimlerden biri olan kulübün teknik direktörü Caio Junior, finale çıktıkları maç sonrası basın toplantısında ''Şu an ölürsem, mutlu ölürüm'' ifadelerini kullanmıştı.

Şampiyon ilan edilmişti ama o kadro artık yok

Kolombiya ekibi Atletico Nacional, finalde karşılaşacakları Chapecoense'nin şampiyon ilan edilmesini istemiş CONMEBOL da bu isteği onaylamıştı. Chapecoense böylece 2016 Copa Sudamericana şampiyonu oldu ama o kadro artık yoktu...

3 sene sonra küme düştü...

Chapecoense, kazanın ardından yeni futbolcularla yola devam etme kararı alsa da 3 yıl sonra, hatta kazanın yıl dönümünden bir gün önce Brezilya'da küme düştü. Bu sene ise Serie B'de lider durumdalar ve tekrar birinci lige yükselmeye çalışıyorlar.

Futbol tarihinin en trajik kazalarından biri olan o 2933 sefer sayılı uçuşun üzerinden tam 4 yıl geçti. Chapecoense ve dünya, bu tarihi hiçbir zaman unutmayacak...


YORUMLAR

  • 0 Yorum