Chelsea şampiyonluğa koşuyor

Londra derbisinde Chelsea, Arsenal'e acımadı! İngiltere Premier Ligi'nin 24

Chelsea şampiyonluğa koşuyor
04 Şubat 2017 - 13:22

Londra derbisinde Chelsea, Arsenal'e acımadı! İngiltere Premier Ligi'nin 24. haftasında Maviler, konuk ettiği Arsenal'i 3-1 mağlup etti. İki takım arasındaki puan farkı 12'ye yükseldi.

İngiltere Premier Ligi'nin 24. haftasında lider Chelsea ile Arsenal Stamford Bridge'de kozlarını paylaştı. Karşılaşmada üstün bir oyun sergileyen Maviler, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Yüksek tempoda başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da rakip kalede pozisyon üretti. Ancak girdikleri pozisyonları gole çeviremediler. Mücadelenin 13. dakikasında sağ taraftan gelişen Chelsea atağında Diego Costa'nın vurduğu kafa vuruşu sonrasında kaleciden dönen topu kafayla tamamlayan Marcos Alonso, takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından rakip kalede beraberlik golünü arayan Arsenal'e kaleci Courtois izin vemedi. Celsea de geliştirdiği ataklarda farkı 2'e çıkaramayında soyunma odasına 'Maviler'in 1-0'lık üstünlüğü ile gidildi. 

İkinci yarıya hızlı giren Chelsea, farkı 2'ye çıkardı. 54. dakikada orta sahada topla buluşan Eden Hazard, çalımlarla ceza sahasına girdi ve düzgün bir şutla Petr Cech'i mağlup etti. Bu golle ev sahibi ekip, derbide skoru 2-0 yaptı.

Karşılaşmanın 85. dakikasında kaleci Petr Cech'in yaptığı büyük hatayı iyi değerlendiren Chelsea'li Fabregas farkı 3'e çıkardı. Uzatma dakikalarında Arsenal, Giroud ile skoru farkı tekrar 2'e indirse de Maviler, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

ARSENAL'İN UMUTLARI TÜKENİYOR

Bu sonucun ardından şampiyonluk yolunda büyük bir engeli geride bırakan lig lideri Chelsea, puanını 59'da yükseltti. Rakibiyle puan farkının 12'ye çıkmasına engel olamayan ve şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Arsenal ise, 47 puanda kaldı.  

WENGER DERBİYİ TRİBÜNDE İZLEDİ

Arsenal Menajeri Arsene Wender, karşılaşmayı cezası nedeniyle tribünden izledi. Wenger, 22. haftada oynanan ve 2-1 kazanılan Burnley maçında hakeme yönelik yaptığı hareketler nedeniyle ceza almıştı.