Chelsea Wembley'den 3 puanla çıktı

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Burnley'e yenilen Chelsea, Wembley'de konuk olduğu Tottenham'ı 2-1'le geçti.

Chelsea Wembley'den 3 puanla çıktı
20 Ağustos 2017 - 20:16

Sezona hayal kırıklığı ile başlayan son şampiyon Chelsea, konuk olduğu Tottenham deplasmanında Marcos Alonso'nun golleriyle 2-1 kazandı.

Wembley’de maça iyi başlayan taraf, son şampiyon Chelsea oldu. Başlangıç düdüğünden itibaren Kante ve stoperlerinin hücuma katkısıyla rakibini boğmaya başlayan konuk ekip, ilk net fırsatını henüz 5.dakikada buldu. Sağ kanattan yapılan ortada bomboş kalan yeni transfer Alvaro Morata, kaleye 6 metre uzaklıktan çok kötü bir kafa vuruşu yaptı ve takımını öne geçirmeyi başaramadı.

Morata’nın pozisyonundan sonra top hakimiyetini eline geçiren Tottenham, oyun üstünlüğünü de dengelemiş oldu. Kanat akınlarıyla rakip kalede etkili olmaya başlayan ev sahibi Tottenham, rakibini kendi yarı sahasından çıkartmamaya başladı. Zaman zaman Chelsea savunmasının boşluklarından yararlanan Tottenham, Harry Kane ile net bir fırsattan yararlanamadı.

Alonso perdeyi açtı

Genellikle orta sahada oynanan ve dengeli devam eden oyunda ev sahibi Tottenham, iki net pozisyon buldu. Önce Dembele ardından Kane ile fırsatlardan arka arkaya yararlanamayan ev sahibi, öne geçmeyi bir türlü başaramadı. Maçın 24.dakikasında ise Chelsea’nin sol beki Marcus Alonso sahneye çıktı. Kaleye yaklaşık 30 metrelik bir mesafeden serbest vuruş kullanan İspanyol futbolcu, harika bir golle takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra iyice savunma durumuna geçen Chelsea, oyunu kendi sahasında kabul etmeye başladı. Ceza sahasını devrenin sonuna kadar iyi savunan Conte’nin ekibi, Tottenham’a birkaç pozisyon verse de soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitmeyi başardı.

Chelsea galibiyeti kaptı

İkinci yarı da tıpkı ilk yarı gibi dengede başladı. İkinci 45 dakikanın ilk 15 dakikalık bölümünde iki ekipte birbirleri üzerinde baskı kuramazken, çok net fırsatlar yakalamayı da başaramadılar. Pochettino'nun ekibi maçı çevirmek için son yarım saatlik bölümde Chelsea yarı alanına yığılmaya başladı. Kanatlardan ve stoperden uzun toplarla Chelsea kalesinde etkili olmaya çabalayan ev sahibi, aradığı golü Batshuayi'nin kendi kalesine 82'de attığı golle buldu.

Bu golden 6 dakika sonra yeniden sahneye çıkan Marcos Alonso, sonucu belirledi. 2-1

YORUMLAR

  • 0 Yorum