Chris Paul, Houston Rockets yolunda

Ortalığı karıştıran iddiaya göre, LA Clippers'ın süper yıldızı ve NBA'in zirvedeki oyuncusu, bir diğer dev oyun kurucu olan James Harden'ın takımına gidiyor.

Chris Paul, Houston Rockets yolunda
29 Haziran 2017 - 10:43

NBA'de yeni sezon öncesi takımlar flaş transferler ve takaslarla kadrolarını yenilerken, Houston Rockets cephesinden flaş bir haber geldi. Ligin en iyi oyun kurucuları arasında gösterilen Chris Paul'ün, bir başka zirvedeki isim James Harden'ın formasını giydiği Houston Rockets akımına gideceği belirtildi.

NBA uzmanı gazeteci Adrian Wojnarowski'nin Yahoo'da yayınladığı habere göre Los Angeles Clippers, oyun kurucusu Chris Paul'un Houston Rockets'a gittiği takasa onay verdi.

İddiaya göre, Chris Paul Houston'ın yolunu tutacakken, LA Clippers Patrick Beverley, Lou Williams, Sam Dekker ve 2018 birinci tur seçim hakkını elde etti. 1 yıl sözleşmesi olmasında rağmen oyuncu opsiyonu olan ve serbest kalma hakkına sahip olan Paul, Clippers yönetimine takımdan ayrılacağını söyleyerek Clippers'ı takasa itti.

Paul'un serbest oyuncu olarak karşılıksız bir şekilde takımdan ayrılmasını istemeyen yönetim, takası kabul etti. Paul'un geçerli kontratını Houston'da tamamladıktan sonra bir dahaki yaz 5 yıllık toplam 205 milyon dolarlık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Takas öncesinde Chris Paul ile James Harden'ın görüştüğü, uzun süre beraber nasıl oynayacakları konusunda konuştukları öğrenildi.

9 kez All-Star, 9 kez yılın takımına seçilme ve 9 kez yılın defansif takımına seçilme başarısı gösteren Paul geçen sezonu 18.1 sayı 5 ribaund 9.2 asist ve 2 top çalma ortalamaları ile tamamlarken, Russell Westbrook ve Kawhi Leonard ile beraber MVP yarışında son üçe kalma başarısı gösteren Harden 29.1 sayı 8.1 ribaund ve 11.2 asist ortalamalarıyla oynadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum