Cimbom Bursa'da çok farklı

Galatasaray, Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra konuk olduğu Bursaspor deplasmanında 5-0’la farklı kazandı

Cimbom Bursa'da çok farklı
01 Mayıs 2017 - 21:53

Galatasaray, Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra konuk olduğu Bursaspor deplasmanında 5-0’la farklı kazandı.Bruma, Ertuğrul (kk), Podolski, Ahmet Çalık ve Yasin’in golleriyle 5-0 kazanan Cimbom, deplasmanda üç puan almasını bildi.

90 dakikaya konuk ekip Galatasaray başladı.

ERKEN GOL

Maça hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Başlama vuruşundan itibaren özellikle sol kanattan Carole, Bruma ve Sneijder ile varyasyonlar arayan Galatasaray golü erken buldu. Dakikalar 5’i gösterdiğinde Bruma sol taraftan çalımlarla ceza sahasına girdi ve Bursa savunmasından Ertuğrul’dan da seken top ağlara gitti. Galatasaray deplasmanda Ertuğrul Ersoy’un kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçti.

YASİN NET KAÇIRDI

Golden hemen sonra sağ taraftan ceza sahasına etkili giren Yasin Öztekin, karşı karşıya pozisyonda kaleci Harun’un üstünden topu aşırdı ancak Bursaspor savunmasından Behich kaleye doğru giden topu adeta çizgiden çıkardı.

BURSA’NIN İLK ŞUTU 14. DAKİKADA

Neredeyse maçta ilk etkili gelişinde Bursaspor, Batalla’nın hareketlendirdiği pasta Bogdan Stancu ile sol çaprazdan bir şut bulsa da top auta gitti.

GALATASARAY PENALTI BEKLEDİ

Maçın 23. dakikasında ise Bruma’nın Podolski ile girdiği duvar pasında top Ertuğrul’un eline çarptı ancak maçın hakemi Halis Özkahya devam kararı verdi. Bu pozisyonun devamında topu alan Sabri, sol ayağı ile ceza sahası yayından sol ayağı ile çok etkili bir şut çekti ancak top yine ‘çizgiden’ çıkarıldı.

SARI KIRMIZI BASKI

İlk yarının sonuna kadar rakip yarı sahada müthiş bir baskı kuran Cimbom, özellikle Sabri Sarıoğlu ve Bruma önderliğinde net gol fırsatları yakaladı. Podolski ile öne 28 ardından 34. dakikalarda net fırsatlar yakalayan Galatasaray, bu fırsatlarda gol bulamadı. İlk yarının son dakikasında yine Podolski ile duvar pasına giren Bruma, ceza sahasına girdi. Şık bir şekilde topu ağlara gönderen Portekizli skoru 2-0 yaptı ve ilk yarının sonucunu tayin etti. 

BURSA’DA İLGİNÇ OLAY

Galatasaray’ın ikinci golünde sinirlerine hakim olamayan Faty, sahayı ’kendiliğinden’ terk etti. Oyundan çıkarken göz yaşlarını tutamayan Faty, herkesin şaşkın bakışları arasında sahayı terk etti. Oyuna onun yerine Jorquera dahil oldu.

Galatasaray sezonun en iyi devrelerinden birini oynadı. Özellikle sol kanattan bir çok gol pozisyonu bulan ve çok pozitif paslaşmayı başaran konuk ekip, ilk yarıda 11 şut çekti ve dördünde isabet buldu. Özellikle top rakipteyken alan paylaşımını belki de bu sezon ilk defa bu kadar iyi yapan Galatasaray, rakibine 45 dakika boyunca yalnızca 2 şut çektirdi ve yüzde 72 oranında topla oynadı. 

Igor Tudor yönetiminde iyi performanslar ortaya koyamayan ve takımdan kesilen Hakan Balta, savunmada Ahmet Çalık ile iyi bir görüntü sergiledi.

İkinci yarıya Bursaspor başladı. 

Yeşil beyazlılarda Mert Örnek yerine oyuna Kubilay Kanatsızkuş dahil olurken konuk Galatasaray’da Igor Tudor bir değişiklik yapmadı.

RAHAT BAŞLANGIÇ

Özellikle ilk yarıda bulduğu skor ve iyi oyun nedeniyle ikinci yarıya da iyi başladı. Oyun kontrolünü elinde tutan bir ara topla oynama yüzdesini yüzde 80’lere çıkaran Cimbom maçın 55. Dakikasına kadar sırasıyla Bruma, Yasin ve Selçuk ile bulduğu pozisyonlardan gol çıkaramadı. Bursaspor ise Galatasaray’a direnemezken Muslera’nın, hareket dahi etmesine gerek kalmadı.

ÖNCE AHMET

Maçın 57. dakikasında sağ çaprazdan 28 metrelik bir frikik kazanan Galatasaray, Sneijder’in mükemmel ortasında Ahmet Çalık ile golü buldu. Kavisli gelen topa çok sağlam kafa vuran Ahmet, deplasmanda farkı 3’e çıkardı

SONRA PODOLSKI

Ahmet’in golünden hemen 2 dakika sonra Bursa savunmasının hatasında pas arası yapan Yasin topu Wesley Sneijder’e aktardı. Hollandalı’nın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Lukas Podolski skoru 4-0 yapmayı başardı. Wesley Sneijder iki dakika içerisinde 2 asist yaptı. Bu golden sonra değişikliğe giden Tudor, Tolga ve Selçuk yerine oyuna Josue ve De Jong’u sürdü.

İYİ OYUN GOL GETİRMEDİ

Dördüncü golden sonra Galatasaray, Bursaspor’dan hiç bir direnç göstermeyince maçı rölantiye aldı ve klas ayaklarıyla topu hep 2. ve 3. bölgede tutmayı başardı. Wesley Sneijder’in uzaktan şutu ve Bruma’nın şahane çalımlara ceza sahasına girip auta gönderdiği pozisyonlarda şans yakalayan Cimbom, bu fırsatlardan gol çıkaramadı. Bursaspor cephesi ise biraz hareketlense de Muslera’yı zorlayacak bir fırsat bulamadı.

SON SÖZÜ YASİN SÖYLEDİ

Bruma ve Eren Derdiyok ile fırsatlardan yararlanamayan Galatasaray 5. golü Yasin Öztekin ile buldu. Sneijder’in çok klas ortasında topu rakiplerinden sökerek alan Yasin Öztekin, 89. Dakikada skoru 5-0 yaptı ve skoru belirledi. Yasin ligdeki 10. golünü atarken Sneijder ligde 11. maçtaki 3. asistini yaptı.

Maçta hakem Halis Özkahya son düdüğü çaldı ve Galatasaray, Bursa deplasmanında Bruma, Ertuğru l(kk), Podolski, Ahmet Çalık ve Yasin’in golleriyle 5-0 kazanarak puanını 52’ye çıkardı. Bursaspor 35 puanda kaldı.

Arda İlçöl - futboo