Çin futbolunda tarihi karar! Talisca ve diğerleri

Son yıllarda yıldız futbolcuların durağı haline gelen Çin Süper Ligi artık o kadar da cazip olmayacak... Astronomik ücretlerin son bulmasıyla beraber Çin, popülerliğini yavaş yavaş kaybedeceğe benziyor.

Çin futbolunda tarihi karar! Talisca ve diğerleri
16 Aralık 2020 - 11:13
Son yıllarda Çin'e giden birçok yıldız futbolcu gördük. Hulk, Oscar, Bakambu, Talisca, Paulinho, Pelle, Fellaini ve daha birçok futbolcu gibi... Hatta Gareth Bale, tam gidecekken Real Madrid izin vermemişti. Çin'de oynamanın en büyük artısı hiç şüphesiz astronomik maaşlar. Ancak bu durum tarih olacağa benziyor...

Çin'deki son haberlere göre hükümet ve federasyon aldıkları yeni kararla yabancı futbolculara maksimum yıllık 2.99 milyon euro maaş verebilecek. Bu da birçok futbolcunun şu andaki maaşlarının çok ama çok düşeceği anlamına geliyor. Alınan bu kararın ardından birçok yıldızın da artık Çin'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kim bilir, belki onlardan bir ya da birkaçının yolu Türkiye'ye de düşer.

Maaşı %85.7 düşecek

Shanghai SIPG takımının yıldız futbolcusu Oscar'ın şu anda Çin'de yıllık maaşı 20.9 milyon euro. Chelsea'de oynarken Çin'deki inanılmaz paralara hayır diyemeyen birçok futbolcudan biri... Yeni uygulamayla birlikte maaşı %85.7 düşecek. Bir başka deyişle eğer Oscar, Çin'de kalmaya devam ederse maaşında 17.8 milyon euroyu bırakmış olacak.

Senede 19.5 milyon euro maaş kazanan Cedric Bakambu'nun da Çin'de kalması halinde kazandığı para %84.7 düşmüş olacak. Hulk ve Pelle'nin de sözleşmelerinde yazan maaşları 15 milyon euroya yakın... 

Gerekçe: ''Milli takımlarda onların çok gerisindeyiz''

Çin Futbol Federasyonu Başkanı Chen Xuyuan, konuyla ilgili ''Ne kadar tanınmış oyuncumuz olursa olsun bu kurallara katı bir şekilde uyacağız. Ligimizin değeri Güney Kore'den 10 kat, Japonya'dan 3 kat daha fazla. Ama milli takımlarda onların çok gerisindeyiz. Bu durum sadece şu anı değil, geleceği de etkiliyor.'' diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum