City'nin 8 galibiyete ihtiyacı var

Pep Guardiola ile 21 maçlık galibiyet serisi yakalayan Manchester City, bu alanda Avrupa'nın en iyisi olmaya doğru ilerliyor. Manchester City'nin 8 galibiyete daha ihtiyacı var.

City'nin 8 galibiyete ihtiyacı var
05 Mart 2021 - 20:11
FUTBOO | Pep Guardiola önderliğinde muhteşem bir performans sergileyen ve tüm kulvarlarda oynadığı son 21 maçı da kazanan Manchester City, bu alanda en iyi olmaya doğru ilerliyor.

Avrupa’nın en uzun galibiyet serisi yakalayan takımları listesine giren Manchester City, 8 maç daha kazanırsa rekorun yeni sahibi olacak.

Avrupa’nın en uzun galibiyet serileri

Avrupa’daki profesyonel takımlar arasında en uzun galibiyet serisinin sahibi Galler temsilcisi The New Saints FC! TNS olarak da bilinen The New Saints FC, 27 maçlık galibiyet serisi ile bu alanda ilk sırada yer alıyor. TNS’nin galibiyet serisi 14 Şubat 2017’de Newtown ile 3-3 berabere kaldığı maçta sona ermişti.

TNS’nin dışında 1971/72 sezonunda Ajax 26 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Bu alanda Bayern Münih’in 23 maçlık, Real Madrid’in ise 22 maçlık galibiyet serisi bulunuyor.

Manchester City, TNS’yi geçebilecek mi?

Pep Guardiola önderliğinde Premier League’de şampiyonluğa koşan Manchester City’nin 27 maçla rekoru elinde bulunduran TNS’yi geçebilmesi için 8 maç daha üst üste kazanması gerekiyor.

Üst üste 21 galibiyeti bulunan Manchester City’nin 8 maçlık fikstürü

Man. United
Southampton
Fulham (D)
M’Gladbach
Everton (D)
Leicester (D)
Leeds Utd.
Aston Villa (D)

Amatör anlamda ilk sırada Jersey Bulls

Profesyonel alan dışında futbol dünyasının en uzun galibiyet serisine ise Saint Helier temsilcisi Jersey Bulls'a ait. Jersey Bulls üst üste 36 maçtan galibiyetle ayrılarak bu alanda ilk sırada yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum