Cocu'dan istifa sorusuna yanıt

Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu, 1-1 berabere biten Beşiktaş mücadelesinin ardından karşılaşmayı değerlendirdi. Kazanmayı hak ettiklerini belirten Cocu, "Maçın son anına kadar karakter gösterdik. Kazanmak için her şeyi yaptığımızı taraftarımıza gösterdik" şeklinde konuştu.

Cocu'dan istifa sorusuna yanıt
25 Eylül 2018 - 00:14 - Güncelleme: 25 Eylül 2018 - 00:18

Phillip Cocu'nun değerlendirmeleri şu şekilde:

İlk derbi maçımdı benim. maçın iki farklı yüzü vardı. İlk ayrı iyiydik. Topa baskı yaptık, rakibimizin oyuna girmesini engelledik. Onlar ilk şutunda golü buldu. Bu bizim için büyük yıkım oldu. Devre arasında 'Taraftarlara bu işi sonuna kadar götüreceğimizi gösterelim' dedik. İkinci yarıda da pozisyonlarımız vardı ama sadece Ayew'in kafasıyla golü bulabildik. Maçı kazanmayı hak ettik diye düşünüyorum ancak bazen hak ettiğinizi alamıyorsunuz. 

"Evet! Orta sahayı bıraktık"

'Herkes önde olsun, rakibi baskı altına alalım' şeklinde bir oyun düzenimiz olsun istiyoruz. Orta sahayı bıraktığımız doğru ikinci yarıda. Bunu önlememiz lazım. Maçın son anına kadar karakter gösterdik. Kazanmak için her şeyi yaptığımızı taraftarımıza gösterdik. Bu şekilde oynarsak çok maçtan galibiyetle ayrılacağız diye düşünüyorum.

Durumlarından memnun olmadıklarını kaydeden Cocu, "Perşembe günüyle ilgili konuşmak bile istemiyorum, inanılmaz kötüydük. Bu maçı, o karşılaşma da etkiledi. O maçı bu gayretle oynasaydık, o zaman skor başka olurdu. Pozisyonumuzdan memnun değilim ve olamam da. Memnun olursam, bu son derece kötü bir tablo oluşturur" dedi.

Takıma odaklandığını ve taraftarların memnun olmamalarını belirtme hakkı olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Başkan ile birlikte yola çıktık ve birçok değişim var. Değişimler zordur, doğruya doğru gitmek zordur. Kötü iyi kararlar verilmez, verilecek kararlar vardır, ben bunlara odaklanmıyorum, takıma odaklanıyorum. Büyük bir fark gördüm takımda, böyle devam etmeliyiz. Mutlu muyum, değilim, geliştirmeliyiz, daha iyi olmalıyız. Benim sorumluluğum kabul ediyorum. Taraftarlar memnun değillerse, memnuniyetsizliklerini belirtme hakları var, futbolun içinde bu da var. Sabrın karşılığını vereceğiz" ifadelerini kullandı.


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum