Cocu'dan sürpriz tercihler

Hollandalı teknik adam, Aatif, Mehmet Topal, Benzia ve Şener’i kesip, üçlü savunmaya döndü. Phillip Cocu, çift forvetli ve orta sahada Eljif-Ayew-Jailson üçlüsünden kurulu düzeni ile de Spartak'ya sürpriz yaptı.

Cocu'dan sürpriz tercihler
05 Ekim 2018 - 14:06

Spartak Trnava'yı yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde tekrar iddialı duruma gelen Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu da rahat bir nefes aldı.

Hollandalı çalıştırıcının Slovak rakibi karşısında sahaya çıktığı onbir ve diziliş ise önemli bir sürpriz olarak nitelendirildi.

4-2-3-1'den vazgeçip 3-5-2'ye geçiş yapan Phillip Cocu kalede yine Harun'a yer verirken Neustadter, Skrtel, Diego Reyes üçlüsü ile savunma hattını güçlendirdi.

Beşli orta sahanın kanatlarına daha fazla yük bineceğini düşünen Hollandalı çalıştırıcı sağ tarafa uzun bir aradan sonra Isla'yı koyup Şener'i yedek bıraktı. Sol tarafta ise son haftaların formda ismi Hasan Ali yine takımdaki yerini aldı.

Beşli orta sahanın orta bölgesinde Jailson savunmaya dönük oynarken, Eljif Elmas ve Andre Ayew iki taraflı oyunlarıyla alkış topladılar.

Eljif'in enerjisi, Ayew'in bitirici noktalara yaptığı koşular dikkat çekti.

Slimani-Frey ikilisi ilk kez

Forvette ise bu kez ilk kez Fenerbahçe çift santrforlu bir düzen denedi. Sezon başından beri çok pozisyona girmesine karşın sadece Kayserispor ağlarını havalandıran Slimani ile transferi nedeniyle hayli eleştiri alan Michael Frey birlikte oynadılar.

Slimani attığı iki golle karşılaşmaya damga vururken, Frey fiziken diri gözükmesine ve istekli olmasına karşın yine çok etkili bir oyun ortaya koyamadı.

Fenerbahçe'nin pazar günü sahasında oynayacağı kritik Başakşehir maçına Phillip Cocu'nun yine 3-5-2 düzeniyle mi çıkacağı yoksa Frey ve Diego Reyes'i yedek kulübesine alıp, Mehmet Topal ve Benzia ile mi mücadele edeceği en çok merak edilen konulardan biri oldu.

Sarı-lacivertli takım Spor Toto Süper Lig'de 8. Hafta maçında puan cetvelinde ikinci sırada bulunan Medipol Başakşehir'i pazar günü 19:00'da konuk edecek.

Ülker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum