Cocu'dan tek forvete dönüş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu'nun bugünkü kritik Başakşehir maçında, Spartak Trnava karşısında ilk onbirde görev verdiği Michael Frey'i yedek kulübesine çekerek Mehmet Topal ya da Yassine Benzia ile orta sahayı güçlendireceği tahmin ediliyor.

Cocu'dan tek forvete dönüş
07 Ekim 2018 - 08:43 - Güncelleme: 07 Ekim 2018 - 21:35

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 8. Haftası'nda bugün sahasında ligin güçlü takımı Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 18.00'de başlayacak karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık.

Ligde son olarak Çaykur Rizespor'a 3-0 yenilerek taraftarını üzen uğratan Fenerbahçe, perşembe gecesi UEFA Avrupa Ligi'nde Spartak Trnava'yı 2-0 mağlup ederek moral bulmuştu.

Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu yönetimindeki Sarı-Lacivertliler, haftaya 7 puanla 14. sırada başlamış, Bursaspor'un Ankaragücü'nü yenmesi ve çaykur Rizespor'un Kayseri deplasmanından 1 puan almasının ardından 16. sıraya gerilemişti.

Bu sezon henüz üst üste 2 maç kazanamayan Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i yenerek çıkış yakalamayı hedefliyor.

Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir'in ise zorlu karşılaşma öncesinde 14 puanı bulunuyor.

Fenerbahçe'de Tolga Ciğerci dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Sarı-lacivertliler'de süresiz kadro dışı bırakılan Volkan Demirel, Aatıf Chahechouhe, Nabil Dirar, Ozan Tufan ve Carlos Kameni'nin forma giyme şansı bulunmuyor..

Frey kulübeye

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu'nun Spartak Trnava karşısında ilk onbirde görev verdiği Michael Frey'i yedek kulübesine çekerek Mehmet Topal ya da Yassine Benzia ile orta sahayı güçlendireceği tahmin ediliyor.

Emre geri dönüyor

Medipol Başakşehir’de sakatlıkları geçen kaptan Emre Belözoğlu, Stefano Napoleoni ve Eljero Elia’nın maç kadrosunda yer alması bekleniyor. Turuncu-lacivertli ekipte geçen sezondan cezası süren Arda Turan ile tedavisine devam edilen Alparslan Erdem ise Fenerbahçe’ye karşı forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, evinde Medipol Başakşehir’e üstün

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Medipol Başakşehir’i ağırlayacak Fenerbahçe, rakibine evinde ciddi bir üstünlük kurdu. Eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, ligde Fenerbahçe ile Kadıköy’de yaptığı 10 maçın 8’ini kaybetti. Taraflar arasında Kadıköy’deki ilk maç berabere biterken, daha sonraki 8 müsabakayı Fenerbahçe kazandı. İki ekip arasında geçen sezon Kadıköy’de oynanan maçı 3-2 kazanan Medipol Başakşehir, rakibi karşısında dış sahadaki ilk galibiyetine imza attı. Ülker Stadı’nda oynanan maçlarda Fenerbahçe 19, Medipol Başakşehir ise 8 gol kaydetti.

Ligde 21. kez karşı karşıyalar

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, Süper Lig’de bugün 21. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 20 maçta Fenerbahçe 10, M.Başakşehir 8 galibiyet aldı, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-lacivertliler'in 28 golüne, turuncu-lacivertliler 24 golle yanıt verdi. Geçen sezonun 4. haftasında Kadıköy’de Başakşehir sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılırken, ikinci yarıda 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan karşılaşmayı konuk Fenerbahçe 2-0 kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum