Cocu: Son saniyeye kadar mücadele ettik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada,  Benfica karşısında son saniyeye kadar mücadele ettiklerini ifade ederken; taraftarın oluşturduğu fantastik atmosfere de vurgu yaptı.

Cocu: Son saniyeye kadar mücadele ettik
15 Ağustos 2018 - 00:32

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktör Phillip Cocu, “Yapmak istediğimiz de buydu: Bütün gücümüzü sahaya yansıtmak. Ofansif oynadık, rakibin üzerine gittik ama taraftarlarımız da gördü ki bu akşam karşımızda özellikle topla çok kaliteli bir rakip vardı. Topla kaliteli bir rakibe karşı oynamak da çok fazla güç kaybı yaşamamıza neden oldu. Özellikle maçın son döneminde takımımız biraz yorgun gözüktü. Dediğim gibi yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Yediğimiz ilk gol son derece yıkıcı ve ağır bir darbeydi ama buna rağmen pes etmedik. Yine öne doğru oynamaya devam ettik ve hak ettiğimiz bir gol atmayı başardık. Açıkçası biraz şanslı olsaydık ve yakaladığımız pozisyonlardan bir tanesini gole çevirseydik 1-0 öne geçen taraf biz olacaktık. O zaman da rakibimiz çok daha gergin bir ortamda futbolunu oynayacaktı. Ama onların attığı gol onları rahatlattı.  Oyuncularımla gurur duyuyorum. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten maçın son saniyesine kadar fantastik bir atmosfer oluşturdular.” dedi.

 Islam Slimani’nin takıma vereceği katkıyı, “Muhakkak bizi daha iyi bir noktaya taşıyacaktır.” şeklinde değerlendiren Phillip Cocu, diğer futbolcular hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda Soldado’nun bir ritim eksikliği vardı. O nedenle sahada değildi. Bildiğiniz gibi gerek antrenman gerekse de maç konusunda uzun zamandır ritmini sağlayamamıştı. Şunu da belirtmek istiyorum: Alper gerçekten harika bir iş çıkardı, güzel de bir gol attı. Takım için çok çalıştı. Bunları bir kenara bırakacak olursak tabii şu an kullanamayacağımız oyuncular üzerinden konuşmanın bir manası yok. Ama Slimani bir forvet oyuncusu ve kadromuza yeni katıldı. Tüm takımı daha iyi bir noktaya taşıyacaktır. Kuvvetli, top saklayan bir oyuncu. Onun top saklaması sayesinde tüm takım rakip yarı alana yerleşebilecektir. Bizim bu tarz oynamamıza yardımı olacaktır. Ama takımımız için herkese ihtiyacımız var.”

 Phillip Cocu, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Şunu da belirtmek gerekiyor; bir Şampiyonlar Ligi maçı oynadık ve ders almamız gereken noktalar var. Böyle maçlarda detaylar çok belirleyici olur. İki takım da -her iki maça bakacak olursak- birbirine çok yakındı ama onlar biraz daha efektifti. O nedenle turu onlar geçti, biz geçemedik. Bunu bir tecrübe olarak görmek gere. Bundan dersler almak gerekiyor. Bu dersleri de oynayacağımız Avrupa Ligi maçlarında doğru şekilde kullanmamız şart.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum