Cristiano Ronaldo, niye 'Siuuu' diyor?

Kariyerini Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr'da sürdüren Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun golleri attıktan sonra zıplayıp 'Siiuu' diye bağırması artık ikonlaşmış bir gol sevinci! Peki Cristiano Ronaldo'nun bu hareketi nereden geliyor, nasıl ortaya çıktı?

Cristiano Ronaldo, niye 'Siuuu' diyor?
08 Nisan 2024 - 12:45 - Güncelleme: 08 Nisan 2024 - 12:52

Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr'da kariyerini sürdüren Cristiano Ronaldo'nun klasikleşen gol sevincini artık neredeyse bilmeyen yoktur. Yıllardır attığı gollerden sonra zıplayıp 'Siuu' diye bağıran Portekizli yıldızın bu sevinç şovunun nasıl ortaya çıktığını biliyor muyuz peki? 

Şu an sadece Cristiano Ronaldo değil, onu taklit eden birçok futbolcunun yaptığı gol sevinci aslında ilk olarak 2013 yılında çıkmıştı. Sebebinin de Jose Mourinho olduğunu söyleyebiliriz. Hikayesi şöyle...

Ödül töreninde tüm dünya bildi ama öncesi var

Cristiano Ronaldo, 2014'te Ballon d'Or ödülünü kazandıktan sonra sahnede 'Siiii!' diye bağırmıştı. Bu hareket, o dönem oldukça konuşulmuştu. Ronaldo ise İspanya'da verdiği bir röportajda ''Bağırmam mı? Gol atınca veya kazanınca futbolcular böyle bağırdığımı biliyor zaten'' demişti. Zaten ilk bağırışı bu ödül töreni değildi. 2013 yılında Real Madrid'in Chelsea'yi 3-1 yendiği hazırlık maçında Cristiano Ronaldo ilk 'Siiuu' şovunu yapmıştı. 

Jose Mourinho ile başlayan süreç

Jose Mourinho o dönem olaylı bir şekilde Real Madrid'den ayrılmış ve Chelsea'nin başına geçmişti. Maçtan önce de Cristiano Ronaldo'yu provake eden sözlerde bulunmuştu. Mourinho, ''Gerçek Ronaldo, Brezilyalı ikon Ronaldo Nazario'dur.'' şeklinde konuşmuştu.

''Çok hoşuma gitti, daha fazla yaptım''

Cristiano ise sahada cevabını, daha sonra efsaneleşecek olan bağırmasıyla göstermişti. 
Ronaldo, klasikleşen bu gol sevinci hakkında ''Chelsea maçında gol attım ve birden bire o bağırma ortaya çıktı. Tamamen doğaldı. Daha sonra bunun çok hoşuma gittiğini fark ettim ve daha fazla yapmaya başladım. Taraftarların da bunu sevdiğni gördüm. Ben de yapmaya devam ettim.'' demişti. 

Cristiano Ronaldo, ilk Manchester United döneminde 'Siiuu' şovunu yapmamıştı ancak şimdi Old Trafford'da golleri atınca sadece o değil, tüm stadyum tek bir ağızdan 'Siiiuu' diye bağırıyor...

süüü ne demek?

Cristiano Ronaldo ile ünlenen 'Siuuu' yıldız oyuncu ile özdeşleşirken, taraftarlar arasında da büyük merak uyandırmıştı. Portekizli yıldızın sevinci sosyal medyada da özellikle futbolu çok yakından takip etmeyenler arasında 'Süüü ne demek' ya da 'Siuuu ne demek' gibi soruları da beraberinde getirdi. Aslında orjinali İngilizce olan ''See you''dan gelen 'Siuuu' kelime olarak 'Görüşürüz' anlamı taşımaktadır.

 

YORUMLAR

  • 8 Yorum
  • Fjghjg kgjkhnm
    1 yıl önce
    Cristiano Ronaldo siiuuu der
  • ......
    1 yıl önce
    vay be doğruymuş demek cr7 süüüüüüüüüüüüüüü
  • jghjkhgk
    1 yıl önce
    süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
  • Tner Guc
    1 yıl önce
    ben bunu daha once https://promobetboo.com burada okumustum dogruymus demek bilgilendirici suuuuuu
  • Omer Baykara
    2 yıl önce
    Çok güzel bir bilgi kim yazdıysa teşekkür ederim süüüüüüüüüüüüüüüüü
  • osbirsj69
    2 yıl önce
    æemnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnyqwıourdzsjkopuıfwelqpeıfmrgkeuıwıopv ntlk sojkqtyıopkuslepewıewıewıewıewıewıewıdkegwopqurpqjıopwfıretyfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmfmgbujetıokopdoprıuwıoqqqqqqqqqqqqqelwwwwwwwwwwwwwwtobqwyruıojjjwuoeyqreuıoxdddddddddddddddddddddddddeyhdryılsssssssssssssssssssssssssssssjkrfheoeosy
  • BARIŞ ŞENTÜRK
    2 yıl önce
    Peki süüü ne demek
  • .
    2 yıl önce
    Sağolun bu bilgi için