Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adımı kullanmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adımı kullanmayın
15 Ocak 2020 - 12:14 - Güncelleme: 15 Ocak 2020 - 15:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, TFF ve Kulüpler Birliği ile yürütülen çalıştay ile ilgili Erdoğan'a bilgilendirme yaptı.

Erdoğan "Kavga etmek, siyaset üzerinden çözüm aramak yerine böyle çalıştaylarla bir araya gelinmesi, sorunların çözülmesi beni mutlu ediyor. Sizlere yakışan budur" dedi.

Toplantıda harcama limitleri ve yapılandırmalar da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kulüp başkanlarına, "Bizler sizin yanınızdayız. Ama sizler de kaynakları israf etmeyin. Tasarruflu gidin" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kulüp başkanlarına mesajı; "Yabancı sayısı ve futbol yasası konularında adımı kullanmayın. Beni ve siyaseti spora karıştırmayın. Sorunlarınızı bir araya gelip kendi içinizde çözün" şeklinde oldu.

Ali Koç'un talebi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise devletin uygulamaya koyduğu yeni vergi sisteminin doğru olduğunu ve Türk futboluna katkılarını dile getirirken kulüplerin yaşadığı mali sıkıntıları hatırlattı ve uygulamanın birkaç yıl sonraya ertelenmesini talep etti. Koç, beş yıllık sürenin yapılandırmada yeterli olmadığını, buna beş yılın daha ilave edilmesi gerektiğini ve yola çıkarken 10 yıllık planlamanın yapılmasının daha doğru olacağını vurguladı.

Ahmet Nur Çebi'nin sözleri

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Bankalar Birliği ile yapılan yapılandırma anlaşmalarındaki faiz oranının yüksekliğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanım sayenizde ülkemizde faizler düştü. Neredeyse tek haneye geldi ama Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmada bu oran yüzde 32 gibi çok yüksek seviyede. Şuan ülkemizde uygulanan faiz oranlarına çekilmesi konusunda desteğinizi talep ediyoruz”

Mustafa Cengiz teşekkür etti

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk futboluna ve sarı-kırmızılı kulübün sorunlarının çözülmesi konusundaki desteğine teşekkür etti.

MHK'DEN HAKEMLERE VAR, PENALTI VE KIRMIZI KARTLAR KONUSUNDA YENİ GÜNCELLEME...

YORUMLAR

  • 0 Yorum