Curry'den yeni rekor: Bir maçta 13 üçlük

Bir önceki Lakers maçında muhteşem 3 sayı serisi son bulan All Star oyuncu, Pelicans karşısında yeni bir rekora imza attı

Curry'den yeni rekor: Bir maçta 13 üçlük
08 Kasım 2016 - 09:00

Bir önceki Lakers maçında muhteşem 3 sayı serisi son bulan All Star oyuncu, Pelicans karşısında yeni bir rekora imza attı.

NBA'de Golden State Warriors'ın evinde New Orleans Pelicans'ı 116-106 mağlup ettiği maça Stephen Curry'nin 3 sayılık atışları damga vurdu.

Bir önceki Los Angeles Lakers maçında 10 denemesinde de sonuç alamayan ve 157 maçlık 3 sayı serisi son bulan All Star oyun kurucu, Pelicans karşısındaki 17 denemesinde 13 isabet bularak bir NBA maçında en fazla 3 sayılık basket kaydeden isim olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Oklahoma City Thunder karşısındaki 12 isabetiyle Kobe Bryant ve Donyell Marshall'ın rekoruna ortak olan Curry, artık rekorun tek sahibi konumunda.

Maçı 46 sayıyla tamamlayan Curry, takımının galibiyetinde başrolü oynarken, Klay Thompson 24, Kevin Durant de 22 sayıyla önemli katkı sağladı. Draymond Green ise 12 ribaunt ve 11 asistle double-double yaptı.

7 maç sonunda henüz galibiyetle tanışamayan Pelicans'ta ise Anthony Davis 33 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Maça ilk 5'te başlayan Ömer Aşık ise 8 sayı ve 6 ribauntla oynadı.

Harden'dan muhteşem performans

NBA'de Houston Rockets, deplasmanda Washington Wizards'ı 114-106 mağlup ederek üst üste çıktığı 4. dış saha maçında 2. galibiyetini elde etti.

Son periyoduna 84-83 konuk ekibin üstünlüğüyle girilen maçta Rockets, son bölümde 12-0'lık seriyle rakibinin direncini kırmayı başardı ve önemli bir galibiyet aldı.

Konuk ekipte James Harden 32 sayı ve 15 asistle bir kez daha takımının en etkili ismi olmayı başardı. All Star oyuncu üst üste 4. maçında 30 sayı ve 10 asist barajını aşmayı başardı. Rockets'ta ayrıca Ryan Anderson 23 sayıyla galibiyete önemli katkı sağladı.

6. maçında 5. mağlubiyetini alan Wizards'ta ise John Wall'un 21, Otto Porter ve Bradley Beal'ın 20'şer sayısı yeterli olmadı.

Charlotte fırtına gibi

NBA'de Charlotte Hornets evinde Indiana Pacers'ı 122-100 mağlup ederek 6. maçında 5. galibiyetini elde etti.

İlk devrede rakip potaya tam 75 sayı gönderen ev sahibi ekip, kalan bölümde rotasyon da kullanarak rahat bir galibiyet elde etti. Hornets, 6 maçta henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Cleveland Cavaliers'ın ardından Doğu Konferansı'nın en iyi karneye sahip 2. takımı konumunda.

8 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı ev sahibinde, Kemba Walker 24 sayı 10 asistle oynadı ve maçın en skorer ismi oldu.

Bu sezon dış sahada henüz galip gelemeyen Pacers'ta ise C.J. Miles 23 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

: eurosport