Daha iyisi yok!

Şampiyonlar Ligi gecenin maçında kazanan taraf, Lionel Messi’nin harika performansıyla ev sahibi Barcelona oldu.

Daha iyisi yok!
12 Eylül 2017 - 22:57 - Güncelleme: 12 Eylül 2017 - 23:31

Lionel Messi’nin attığı harika iki golle rakibini adeta sahadan silen Barcelona, Juventus’u 3-0’lık skorla mağlup etti.

Juve iyi başladı

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin maçına daha etkili başlayan taraf konuk ekip Juventus oldu. İlk dakikalardan itibaren top hakimiyetini rakibine veren Juventus, kaptığı toplar ve kontra ataklarla Barcelona kalesinde etkili olmaya başladı. 4-4-1-1 formasyonuyla topu üçüncü bölgeye geçridği anda kanattaki etkili oyuncularıyla buluşturma anlayışıyla hücum eden Juve, ön üçlüsünün pozisyonlarını sürekli olarak değiştirmek zorunda kalan rakibine karşı pozisyon üstünlüğünü ele geçirdi. İlk 30 dakikalık bölümde yalnızca De Sciglio’nun hatasından doğan pozisyonda 1 net pozisyon yakalayan Barça; Diego Costa, Dybala ve Higuain ile net pozisyonlara giren İtalyan rakibi karşısında etkili olmayı başaramadı.

Messi sahnede

Maçın ilk yarım saatlik bölümünü gol yemeden atlatmayı başaran Katalan ekibi, bu dakikadan sonra daha etkili olmaya başladı. Sürekli olarak üçüncü bölge baskısını yaparak yorulan Juventus, bir süre sonra pozisyon üstünlüğünü de kaybetmeye başladı. O ana kadar oyunun en iyilerinden olan sağ bek De Sciglio’nun oyundan çıkışıyla savunma durumuna geçen Juve, topu ilk yarının son anlarında ağlarında gördü. Barça’nın dünya yıldızı Lionel Messi, orta sahadan aldığı topa rakip ceza sahasının önünde Suarez ile yaptığı verkaçın ardından vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golle Messi, Juventus kalecisi Buffon’a karşı kariyerindeki ilk golü atmış oldu. İlk 45 dakikada başka gol olamazken, soyunma odasına 1-0’lık ev sahibi takım üstünlüğü ile gidildi.

Fark ikiye çıktı

Gecenin maçında ikinci 45 dakikaya daha iyi başlayan taraf yine konuk ekip Juventus oldu. Başlama vuruşundan hemen sonra Dybala ve Gonzalo Higuain ile pozisyonlar yakalayan İtalyan ekibi, bu fırsatları gole çevirmeyi başaramadı. İlk yarıdaki üçüncü bölge baskısını bu yarı da devam ettirmeye çalışan Juventus’un düşüşü ilk 10 dakikanın ardından başladı. 56.dakikada Lionel Messi’nin getirdiği topu tamamlayan Ivan Rakitic, takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı. İkinci golden sonra oyun hakimi her yönden ev sahibi Barcelona’ya geçti. Oyun konsantrasyonu azalan İtalyan ekibi hücumda hiçbir varlık gösterememeye başlarken, savunmada da açıklar vermeye başladı.

Messi.. Messi.. Messi

Oyunun üçte ikilik bölümü geride kaldığında oyunun hakimi tamamen ev sahibi Barcelona oldu. Kondisyonu iyice düşen ve orta üçlüsünün kompakt yapısı iyiden iyiye bozulan Juventus, ön alan presini yapamamaya başladı. Dakikalar 69’u gösterdiğinde tıpkı ilk goldeki gibi topu orta sahanın biraz ilerisinde alan Messi, rakip ceza sahasına girmeden hemen önce şutladı ve maçın skorunu 3-0’a getirdi. Eski günlerini hatırlatan ve maçın adamı olan Messi, ikinci yarıda hiç top kaybı yapmadı. Üçüncü golün ardından 4-1-5’i uygulamaya başlayan Katalan ekibi, oyun üstünlüğünü tamamen ele geçirdi. Suarez ile bir golü ofsayt gerekçesiyle iptal edilen Barcelona, maç bitimine kadar zaman zaman kalesinde pozisyonlar görse de skoru korumayı başardı.

Arda İlçöl futboo.com

 

 

 

 

 

ROBIN VAN PERSIE AYRILIYOR..

YORUMLAR

  • 0 Yorum