Daniel Amokachi'ye göre Beşiktaş'ın en iyi 11'i

Beşiktaş tarihinin efsane isimleri arasında yer alan Daniel Amokachi, kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 11'ini belirledi. Daniel Amokachi, 'En iyi Beşiktaş 11'i'ne Sergen Yalçın ve Vincent Aboubakar'ı da aldı.

Daniel Amokachi'ye göre Beşiktaş'ın en iyi 11'i
31 Ağustos 2023 - 16:29 - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 - 16:30
Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Daniel Amokachi, siyah-beyazlıların UEFA Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynayacağı maç öncesi, kulüp tarihinin en iyi 11'ini belirledi.

Beşiktaş tarihinin en iyi yabancıları arasında gösterilen Daniel Amokachi, bazı oyuncuları birlikte oynadığı dönemden seçerken, kulüp tarihinin en iyi 11'ine şu anda da aktif olarak forma giyen birkaç ismi aldı.

''Sergen Yalçın çok olay gibi gösterirdi''

Avrupa merkezli bir bahis şirketinin youtube hesabına röportaj veren ve kendisini de orta sahaya yazan Amokachi, takımın 10 numarası olarak seçtiği Sergen Yalçın'dan övgü dolu sözlerle bahsetti Amokachi, ''Sergen dünyanın en iyi oyuncularının yaptığı hareketleri çok kolaymış gibi gösterirdi. Bugün Messi'yi izlerken sanki Sergen Yalçın'ı görüyorum. O böyle bir oyuncu'' ifadelerini kullandı.

Amokachi, Beşiktaş forması giyen Aboubakar'ı da forvet olarak seçerken, Kamerunlu oyuncu hakkında ''9 numara olarak Aboubakar diyeceğim. Dünya çapında bir futbolcu, bir Beşiktaş efsanesi. Gitti, geri geldi. Kesinlikle 9 numaram o olacak'' dedi.

İşte Daniel Amokachi'nin en iyi Beşiktaş 11'i

Marjan Mrmic (Kaleci)
Tayfun Korkut (Sağ bek)
Alpay Özalan (Stoper)
Recep Çetin (Stoper)
İbrahim Üzülmez (Sol bek)
Atiba Hutchinson (Orta saha)
Daniel Amokachi (Orta saha)
Sergen Yalçın (Orta saha)
Cenk Tosun (Sol açık)
Ricardo Quaresma (Sağ açık)
Vincent Aboubakar (Forvet)

1996 - 2000 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Daniel Amokachi, siyah-beyazlu kulüple bir Türkiye Kupası, bir Türkiye Süper Kupa zaferi yaşamıştı. Nijerylı oyuncu, ülkemizde forma giymiş en iyi Afrikalı oyuncular arasında da gösteriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum