Derbide ilk gole dikkat

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki lig maçlarında ilginç bir istatistik öne çıkıyor. Ligdeki derbilerde ilk golü atan taraf çok zor yeniliyor.

Derbide ilk gole dikkat
31 Ekim 2018 - 21:43 - Güncelleme: 01 Kasım 2018 - 20:47

Spor Toto Süper Lig'in 11. Haftası'nda karşılaşacak olan Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda yapılan derbilerde ilk golü atan taraf kolay kolay maç kaybetmiyor.

Rekabette 24 yılı kapsayan son 50 lig maçında ilk golü atan takım yalnızca 3 kez yenildi.

50 maçlık bu dönemde Galatasaray ilk golü attığı 11 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe ise golsüz eşitliği bozduğu 23 maçı kazandı.

İki takım arasında yapılan son 50 lig derbisinin 6'sı gollü beraberlikle sona erdi. Bu mücadelelerin tamamında ilk golü Fenerbahçe atarken, Galatasaray beraberliği yakalayan taraftı..

Son 24 yıllık dönemde 3 karşılaşmada ilk golü atmasına rağmen Galatasaray, Fenerbahçe'nin geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan yenik ayrıldı.

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde yapılan son 50 lig mücadelesinin 7'si ise golsüz tamamlandı.

İki takım da maç çevirmekte zorlanıyor

2 Kasım Cuma günü karşılaşacak iki takımın başka bir özelliği daha ön plana çıkıyor.

Bu sezon ligde hem Galatasaray hem de Fenerbahçe, geriye düştükleri maçlardan puan çıkarmakta zorlandılar.

Fenerbahçe, ligde ilk golü yediği 6 karşılaşmanın 4'ünü kaybetti. Sarı-Lacivertliler, sadece ligin ilk haftasında evinde Bursaspor'a karşı geriye düştüğü karşılaşmayı kazanırken, Beşiktaş derbisinden de 1 puan aldı.

Galatasaray ise geriye düştüğü 5 maçın 3'ünden puan alamadı. Sarı-Kırmızılılar, tıpkı Fenerbahçe gibi geriye düştüğü maçlardan birer galibiyet ve beraberlikle ayrıldı.

Deplasmanda geriye düştüğü maçta Ankaragücü'nden 3 puan alan Galatasaray, sahasında Bursaspor ile de berabere kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum