Derbide kazanan Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague'de Final Four'u hedefleyen Anadolu efes, yeniden yapılanan Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda 3 sayı farkla mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Derbide kazanan Anadolu Efes
07 Ekim 2018 - 17:59

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 1. Haftası'nın en zorlu maçlarından birinde Galatasaray Odeabank ile Anadolu Efes karşılaştı. Baştan sona büyük çekişme içinde geçen karşılaşmayı 73-70'lik skorla kazanan taraf konuk Anadolu Efes oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan Anadolu Efes, Brock Motum’u maçın ilk dakikalarında etkili kullandı. Pota altından rakip savunmayı zorlayan Motum, ilk çeyrekte çift hanelerde skor üretirken 12 sayı buldu. Galatasaray, reaksiyon göstermekte zorlandı. Molanın ardından daha organizasyonlu setleri gerçekleştirmeye çalışan sarı kırmızılı ekip, Erol Can Çinko’nun sayısıyla skoru 13-21‘e getirdi.

İkinci çeyreğin ortalarında Aaron Harrison’ın devreye girmesiyle ayağa kalkan Galatasaray, Birleşik Amerikalı oyuncunun arka arkaya bulduğu 5 sayı ile maça ortak oldu. Geçiş hücumlarının bol olduğu maçta top kayıpları da ilk yarıda dikkat çekti. Tempolu geçen mücadelenin ilk yarısı 28-32 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçildi.

Anadolu Efes’in deneyimli ismi Brock Motum, Bryant Dunston’ın verimsiz kaldığı dakikalarda pota altında adeta iki kişilik iş çıkarırken ikinci yarıda da verimini gösterdi. Galatasaray, takımının dışarıdan yetersiz kaldığı bölümde sahneye çıkan Motum’a karşı çözüm üretmekte zorlandı. Sarı kırmızılı ekip, savunmada agresifliğini yükseltip taraftarın da desteğini alsa da Anadolu Efes hücumda farklı opsiyonları kullandı. Rotasyonu etkili bir şekilde değerlendiren deplasman ekibi, son çeyreğin orta bölümüne 50-62 önde girdi.

Galatasaray, Aaron Harrison’ın devreye bir kez daha girmesi ile arka arkaya üçlükler bulurken kritik saniyelerde eline geçen şansları değerlendiremedi. Durumdan yararlananan Anadolu Efes, sahadan 73-70 galibiyetle ayrılan taraf olmayı başardı.

Karşılaşmanın bireysel istatistikleri şöyle:

YORUMLAR

  • 0 Yorum