''Derbinin telafisi var, bu maçın yok''

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Marsilya ile oynanacak Avrupa Ligi maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

''Derbinin telafisi var, bu maçın yok''
24 Kasım 2021 - 18:00
UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya ile kritik bir maça çıkacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, basın toplantısında konuştu.

Marsilya maçının önemini anlatan Fatih Terim, ''Bizim, büyük resme bakmamız lazım. 100 yılı aşkın süredir birbirimizle oynuyoruz. Şu an Marsilya maçının öneminin önüne herhangi bir şeyi geçirmek istemiyorum. Derbi maç elbette önemli ama Marsilya maçı daha önemli. Çünkü o maçın telafisi var, bu maçın yok. Şampiyon olmak isteriz ama kaybedince nasıl kaybettiğimizi de görüyorsunuz. Çok çabuk unutuldu 1-2 golden kaybettiğimiz. Bu dönemde, şampiyonluktan çok daha büyük bir hedefim var. Sayın başkanın vizyonu, bu hedefte çalışmak için beni motive etmiştir.'' sözlerini kullandı.

''Hepsi benim evladım, sorumlusu da benim''

Futbolcuları hakkında da konuşan Terim, ''Futbolcularımın hepsi benim evladım, yaptıklarının sorumlusu da benim. Diagne de Mostafa da Halil de bizim gol beklediğimiz oyuncular. Atmaya başlarlarsa devamı gelecek diye düşünüyorum. Mostafa kararı için daha zamanımız var. Niyetimiz, onunla devam etmek yönünde. Barış, Kerem, Taylan, Halil, Berkan, Morutan, Cicaldau, Nelsson milli takıma gitti. Demek ki Galatasaray'a transfer, düzenli şans, milli takım ve daha sonra Avrupa yolu diye ilerliyor.'' dedi.

''Hiçbir zaman gocunmadım''

Fatih Terim, gelen eleştirilere de cevap verirken ''Biz, bu gruptan birinci gidersek çok önemli rakipleri atlıyoruz ve direkt olarak son 16 turunda oynuyoruz. Ocak ayı için düşüncelerimizi de uygulayıp o dönemde daha farklı bir tarzda çıkalım istiyoruz. Eleştirilerden hiçbir zaman gocunmadım. Yeter ki dozunda, edeplice ve anlamaya çalışarak olsun. Muhakkak ki eleştiri oluyor, hatta yalnız oluyorsunuz bazen. Haksız davranışlarından dolayı özür dileyen görmedim. Ben de onları anlamaya çalışıyorum.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum