DerKlassiker'de kazanan Bayern oldu

Bayern Münih, Bundesliga'da haftanın en kritik maçında ezeli rakibi Borussia Dortmund'u 1-0 mağlup etti ve rakibinin iç saha yenilmezlik serisini sonlandırdı.

DerKlassiker'de kazanan Bayern oldu
26 Mayıs 2020 - 19:16 - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 - 21:40

Bundesliga'nın 28. haftasında Borussia Dortmund ile Bayern Münih DerKlassiker derbisinde karşı karşıya geldi. Seyircinin olmadığı Signal Iduna Park'ta beklenenin aksine az gollü bir maç çıktı ve 90 dakika sonunda Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 1-0 mağlup etti.

Bayern Münih Kimmich'in 43. dakikada attığı golle sahadan 3 puanla ayrılırken, şampiyonluk yarışında da büyük bir avantajı eline almış oldu. Bayern, aldığı bu galibiyetle Dortmund ile puan farkını 7'ye çıkardı. 

Dortmund'un yenilmezlik serisinin sonu

Bayern Münih, ligde bu galibiyetle önemli bir avantaj yakaladığı gibi Borussia Dortmund'un bu sezonki iç saha yenilmezliğini de sonlandırmış oldu. Bundesliga'nın iç sahada en fazla puan toplayan takımı Dortmund, bu sezon Signal Iduna Park'taki ilk yenilgisini aldı.

Lewandowski ve Haaland'dan ses çıkmadı

Der Klassiker'e damga vuracak birçok isim vardı. Herkes Haaland, Lewandowski ikilisinin bir gol düellosu yaşamasını bekliyordu ancak beklentiler boşa çıktı. Ne Haaland, ne de Lewandowski derbide fileleri havalandıramadı. Haaland bu sezon 5. kez bir Bundesliga maçında gol atamazken, Lewandowski 6. kez bir lig maçında gol atamadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum