Devler Ligi'nde finalin adı belli oldu

Manchester City, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Real Madrid'i rövanşta 4-0 mağlup etti ve İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinde Inter'in rakibi oldu.

Devler Ligi'nde finalin adı belli oldu
18 Mayıs 2023 - 00:35
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Manchester City ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Premier League ekibi Manchester City, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Real Madrid'i İngiltere'de 4-0 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi'nde finale adını yazdırdı.

Guardiola'nın öğrencileri hızlı başladı, Bernardo yıldızlaştı

Mücadeleye oldukça etkili başlayan Manchester City, Haaland ile net 2 pozisyondan yararlanamadı.  Courtois'nın kurtarışlarıyla damga vurduğu maçın 23. dakikasında Bernardo Silva sahneye çıktı ve takımını öne geçti. 

Portekizli futbolcu, 14 dakika sonra bir kez daha ağları havalandırdı ve Guardiola'nın öğrencileri devreye 2-0 önde girdi.

3. golünü 76. dakikada Militao kendi kalesine atarken son sözü 90+1. dakikada Julian Alvarez söyledi. 90 dakika sonuda Manchester City, Real Madrid'i 4-0'lık skorla geçti.
İstanbul'a geliyorlar

Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter ile Manchester City, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi final karşılaşması 10 Haziran 2023 Pazar günü saat 22:00’de başlayacak.

Inter finale nasıl geldi?

İstanbul biletini ilk alan Inter, Devler Ligi macerasına Bayern Münih, Barcelona ve Victoria Plzen'in yer aldığı grupta başladı.  6 maçta 10 puan toplayan Milan, Bayern Münih'in arkasında ikinci sıradan son 16 turuna yükseldi.

Çeyrek final yolunda Porto'yu deviren Inter, ilk maçta 2-0 mağlup ettikleri Benfica ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak yarı finale yükseldi. 

Yarı finalde ise Milano derbisi heyecanı yaşandı. 2-0 ve 1-0'lık skorlarla iki maçı da kazanan Inter, İstanbul biletini alan ilk takım oldu.

Manchester City devleri geçti

Manchester City ise Sevilla, Dortmund ve Kopenhag'ın olduğu grubu lider bitirdi. Son 16'da ilk maçta 7-0 mağlup ettiği Leipzig ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve çeyrek finalde Bayern Münih'in rakibi oldu.

İlk maçta Bayern Münih'i 3-0 deviren Guardiola'nın öğrencileri, ikinci maçta 1-1'lik skorla yarı finale yükseldi. Manchester City, son şampiyonla İspanya'da 1-1 berabere kalırken rövanşı 2-0 kazandı ve Real Madrid'i de eleyerek İstanbul'da Inter'in rakibi oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum