Devler Ligi'nde gecenin olayı: Cristiano Ronaldo'yu ağlattılar

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında Juventus, Cristiano Ronaldo'nun kırmızı kart gördüğü maçta Valencia'yı 10 kişi kalmasına rağmen penaltıdan bulduğu gollerle devirdi.

Devler Ligi'nde gecenin olayı: Cristiano Ronaldo'yu ağlattılar
20 Eylül 2018 - 01:02

Bu sezon yılın transferine imza atarak Ronaldo'yu kadrosuna katan Juventus Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında Valencia ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Juventus formasıyla ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Cristiano Ronaldo'nun maçın 29. dakikasında doğrudan kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bırakmasına İtalyan devi sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Çizme ekibine galibiyeti getiren golleri ise 45 ve 51. dakikalarda kazanılan penaltı atışlarını gole çeviren Miralem Pjanic'ten geldi.

Real Madrid fırtına gibi başladı

Son 3 sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid 2018-2019 sezonunun ilk Şampiyonlar Ligi maçında Cengiz Ünder'li Roma ile karşı karşıya geldi. Santiago Bernabeu'de oynanan mücadelede üstünlüğü baştan sona götüren Real Madrid, sahadan 3-0 galip ayrıldı. Mücadeleye ilk 11'de başlayan milli futbolcumuz Cengiz Ünder, 90 dakika sahada kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki ekip de gol için saldırırken, gol perdesini açan isim 45. dakikada İsco oldu. Frikikten harika bir gol atan İsco, takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından oyundan düşen Roma kalesine yüklenen Real, 13 dakika sonra ikinci golü buldu.

Modric'in pasında sol çaprazda topla buluşan Bale, net bir vuruş yaptı ve farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti. Maçın skorunu belirleyen gol ise 90. dakikada Mariano Diaz'dan geldi.

73. dakikada Bale'nin yerine oyuna giren Mariano, muhteşem bir gol ile Olsen'i avladı mücadele 3-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından Real Madrid'in yeni teknik direktörü Julen Lopetegui, Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla merhaba derken, Roma, ilk haftayı puansız kapattı.

Manchester City'ye Lyon şoku

Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında F Grubu mücadelesinde Fransız temsilcisi LyonManchester City'i deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

Maçın 26. dakikasında Lyon, Maxwell Cornet'in golüyle öne geçmeyi başardı: 0-1

43. dakikada ise ilk golün asistini yapan Nabil Fekir, güzel bir vuruşla bu kez golü atan isim oldu ve farkı ikiye çıkardı: 0-2

Manchester City ikinci yarıya baskılı başlayan taraf olsa da Lyon, 60. dakikada Memphis Depay ile gole yaklaştı fakat Hollandalı oyuncu karşı karşıya pozisyonda direğe takıldı. 

Manchester City, aradığı golü ise 67. dakikada Bernardo Silva ile buldu: 1-2

Kalan bölümde City'nin gol çabaları sonuç vermedi ve Lyon zorlu deplasmandan 3 puan çıkararak önemli bir sürprize imza attı. 

Manchester City, 2 Ekim tarihinde gruptaki ikinci maçında Hoffenheim'a konuk olacakken Lyon da sahasında Shakhtar'ı konuk edecek. 

Bayern'de sürprize yer yok

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu ilk maçlarında Benfica'ya konuk olan Bayern Münih, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Bayern Münih, 15 sezondur Şampiyonlar Ligi macerasına galibiyetle başlıyor. 

Alman devine galibiyeti getiren goller 10. dakikada Robert Lewandowski ve 54. dakikada Renato Sanchez'den geldi.

Gruptaki diğer karşılaşmada Ajax, AEK Atina'yı 3-0 mağlup etti. Ajax, E Grubu'nda zirveye otururken, Bayern Münih ikinci, Benfica üçüncü, AEK dördüncü sıraya yerleşti.

Manu rahat kazandı

Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda Young Boys ile deplasmanda karşılaşan Manchester United, sahadan 3-0 galip ayrılarak ilk maçında 3 puanı kaptı. Bu sonuçla ilk haftanın ardından İngiliz ekibi grupta liderlik koltuğuna oturdu.

Jose Mourinho’nun öğrencilerine galibiyeti getiren golleri 35 ve 44. dakikalarda Paul Pogba, 66. dakikada Anthony Martial kaydetti.

Manchester United, Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında Old Trafford’da Valencia’yı ağırlayacak. Young Boys ise deplasmanda Juventus’a konuk olacak. Grubun diğer maçında Juventus, deplasmanda Valencia'yı 2-0 mağlup etti. Cristiano Ronaldo, 29. dakikada gördüğü kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk kırmızı kartını gören Ronaldo, 2 maç ceza alması durumunda Old Trafford deplasmanında forma giyemeyecek.

Ajax AEK'yı ezdi geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Hollanda devi Ajax, evinde AEK'i 3-0 mağlup etmeyi başardı.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada gol perdesini açan isim Tagliafico oldu. İkinci yarının hemen başında sahneye çıkan Arjantinli sol bekin golüyle Ajax, 1-0 öne geçti.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Ajax, van de Beek'in attığı golle 2-0 öne geçmeyi başardı. Mücadele tam bu skorla sona erecek denirken, Tagliafico yeniden sahne aldı.

90. dakikada Eiting'in açtığı ortaya gelişine vuran Tagliafico, net bir vuruş yaptı ve kendisinin ikinci, takımının üçüncü kaydetti.

Bu gol maçın skorunu belirlerken ev sahibi Ajax, Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. Ajax ilk maçların ardından E Grubu'nda 3 puana ulaşırken, AEK, haftayı puansız kapattı.

Almanya'da beraberlik bozulmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta heyecanı yaşanırken F Grubu'nda Shakhtar Donetsk, konuk ettiği Hoffenheim ile 2-2 berabere kaldı. 

Maça etkili başlayan Hoffenheim, 6. dakikada Florian Grillitsch'in golüyle deplasmanda öne geçmeyi başardı: 0-1

Yenilen golün ardından baskısını arttıran Shakhtar, 27. dakikada Ismaily'den bulduğu golle skora eşitliği getirdi: 1-1

İlk yarının son bölümünde deplasman ekibi Hoffenheim, Havard Nordveit ile bir gol daha buldu ve skoru 1-2'ye getirdi.

İlk yarı da deplasman ekibinin üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarıya baskılı başlayan Shakhtar, aradığı golü 81. dakikada yeni transferi Maicon'un ayağından buldu: 2-2

Maçın son bölümünde iki takımın da çabaları sonuç getirmedi ve karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sona erdi. 

Shakhtar gruptaki ikinci maçında 2 Ekim'de Lyon ile deplasmanda karşılaşacakken Hoffenheim de İngiliz devi Manchester City'i konuk edecek. 

Gecenin diğer karşılaşmasında ise Vitoria Plzen ile CSKA Moskova 2-2 berabere kalarak puanları paylaştılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum