Devler Ligi'nde gol rekoru kırıldı: 8-4

Şampiyonlar Ligi'nde Legia Varşova'yı konuk eden Dortmund, rakibini 8-4 mağlup etti

Devler Ligi'nde gol rekoru kırıldı: 8-4
22 Kasım 2016 - 09:00

Şampiyonlar Ligi'nde Legia Varşova'yı konuk eden Dortmund, rakibini 8-4 mağlup etti. 12 gole sahne olan mücadele Devler Ligi tarihinin en gollü maçı olarak kayıtlara geçti.

Şampiyonlar Ligi F Grubu 5. hafta maçında Borussia Dortmund, evinde Legia Varşova'yı konuk etti. Konuk etti etmesine ama mücadele Şampiyonlar Ligi'nden çok halı saha ligini anımsattı!

Signal Iduna Park'ta gol perdesi 10. dakikada Polonya ekibinin öne geçmesiyle açılırken kalan 80 dakikada tam 11 gol oldu.

17. dakikada Kagawa ile başlayan Dortmund'un gol yağmuru, dinmek bilmedi. Ancak Legia Varşova da yedikçe açıldı, yedikçe açıldı ve rakibinin filelerini sık sık havalandırdı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GOL REKORU KIRILDI!

Karşılaşma sona erdiğinde skor tabelası 8-4'lük Dortmund zaferini gösterirken bu skor, Şampiyonlar Ligi tarihinin en gollü maçı olarak kayıtlara geçti. Önceki rekor 2003-04 sezonunda 8-3'lük Monaco galibiyetiyle sona eren Monaco - Deportivo La Coruna maçına aitti. Rekoru kıran gol, 90. dakikada Marco Reus'tan geldi.

12 gollü maçın galibi olan Dortmund'un gollerini Reus(3), Kagawa(2), Nuri Şahin, Dembele ve Passlack kaydetti. Tarihe geçen mücadelede Legia adına fileleri sarsan isimler ise Prijovic(2), Kucharczyk ve Nikolic'ten geldi.

İLKLERİN GECESİ!

Tarih yazılan mücadelede birçok ilk de beraberinde geldi. Takımının üçüncü golünü kaydeden Nuri Şahin, kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi golünü kaydederken aynı zamanda 644 gün sonra golle buluşmuş oldu.

Öte yandan Borussia Dortmund'un genç yıldız adayı Ousmane Dembele de kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi golüne bu karşılaşmada ulaştı.

183 gün sonra sahalara dönen Marco Reus ise üç gol birden kaydederek maçın kahramanı olurken son dakikada attığı golle skor rekorunu da getiren isim oldu.

REAL'İ BENZEMA TAŞIDI

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda beşinci maçında Real Madrid, Sporting Lizbon'a konuk oldu.

İlk maçta Bernabeu'da rakibi karşısında zorlanan Real Madrid, 29'da stoperi Raphael Varane'ın golüyle öne geçti ve ilk yarı bu skorla son buldu: 1-0.

İkinci yarıya daha hareketli başlayan taraf Sporting Lizbon olurken, ev sahibi takım 80.dakikada Adrien Silva'nın penaltı golüyle skoru eşitledi. Ancak maçtaki son sözü 87'de Karim Benzema söyledi ve Real Madrid sahadan galibiyetle ayrılarak, gruptan çıkmayı garantilemiş oldu: 2-1.

MONACO LİDERLİĞİ GARANTİLEDİ

Monaco, Falcao'nun penaltı kaçırdığı maçta Lemar ve Sidibe'nin golüyle sahasında Tottenham'ı 2-1 mağlup ederek gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Tottenham'ın tek golü Harry Kane'in penaltısıyla geldi.

Gruptaki diğer karşılaşmadaysa CSKA Moskova ve Bayer Leverkusen, Volland ve Natcho'nun golleriyel 1-1 berabere kaldı.

LEICESTER'IN PERİ MASALI SÜRÜYOR

Premier Lig'de şampiyon olan Leicester City'nin peri masalı Şampiyonlar Ligi'nde devam ediyor. Leicester, Okazaki ve Mahrez'in golleriyle Club Brugge'ü 2-1 mağlup edip gruptan lider çıkmayı başardı. Brugge'ün tek golü Izqueirdo'dan geldi.

Grubun diğer maçında, Copenhag ve Porto golsüz berabere kalarak gruptan çıkacak ikinci takımın belli olmasını son haftaya bıraktı.

JUVE İSPANYA'DA TURLADI

Juventus, 1-0 geriye düştüğü maçta 10 kişi kalan Sevilla karşısında Marchisio, Bonucci ve Mandzukic'in golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Torino ekibi, bu sonuçla gruptan çıkmayı garantilemiş oldu. Sevilla'nın tek golünü Nicolas Pareja atarken, Franco Vazquez 36.dakikada kırmızı kart gördü.

Gruptaki diğer mücadeledeyse, Lyon, Alexandre Lacazette'nin 72. dakikada attığı golle Dinamo Zagreb'i 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkma umutlarını son maça taşıdı.

: goal.com