Devler Ligi'nin efsane Türk kadroları

Avrupa futbolunun bir numaralı turnuvası Şampiyonlar Ligi'nde temsilcilerimiz de unutulmayacak maçlara imza attı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki unutulmaz kadroları...

Devler Ligi'nin efsane Türk kadroları
12 Aralık 2023 - 11:06 - Güncelleme: 12 Aralık 2023 - 12:06
Şampiyonlar Ligi heyecanının yaşandığı günlerde, sizi Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi'ndeki unutulmaz kadrolarını hatırlıyoruz.

Elbette Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak temsilcilerimiz için kolay değil ancak Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un da unutulmaz maçları oldu, hem de unutulmaz kadrolarıyla...

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un unutulmaz maçlarından unutulmaz kadrolarını bir araya getirdik.
 
Galatasaray 1 – 0 Juventus

Yer, Türk Telekom Stadyumu, rakip Juventus! Galatasaray Şampiyonlar Ligi tarihinin unutulmayacak maçlarından birini oynadı. Kar yağışı nedeniyle yarıda kalıp bir gün sonraya ertelenen maçta Galatasaray, İtalyan devi Juventus’u 1-0 yenerek turu geçmeyi başardı. O maçın kadrosu da elbette Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi’nde en unutulmayacak kadroları arasında yer alıyordu.

Kadroda kimler mi vardı? Galibiyet golünü getiren Wesley Sneijder, asisti yapan Didier Drogba, Brezilya Felipe Melo ve diğerleri... O kadro Galatasaray’ın belki de ŞampiyonlarLigi tarihindeki en iyi kadrolarından biriydi...


 
Fenerbahçe 3 – 2 Sevilla

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde en başarılı olduğu sezon 2007/2008! O sezonun en unutulmaz maçlarından ve kadrolarından birine de Sevilla karşısında tanıklık ettik. 

Fenerbahçe, Kadıköy’de Sevilla karşısında fırtına gibi esti ve Kezman, Alex de Souza, Selçuk Şahin, Deivid, Roberto Carlos, Lugano, Volkan Demirel, Edu, Aurelio ve Gökhan Gönül’lü kadrosuyla 3-2’lik unutulmayacak bir galiibyete ulaştı.


 
Beşiktaş 2 – 0 RB Leipzig

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde etkileyici bir performan sergilediği 2017/18 sezonunda çok önemli maçlar oynandı. Bunlardan biri de kuşkusuz RB Leipzig’e karşı oynanandı. Siyah-beyazlı takım, taraftarının da büyük katkısıyla RB Leipzig’e nefes aldırmadı ve Babel ve Talisca’nın golleriyle sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.


 
Inter 0 – 1 Trabzonspor

Belki de Trabzonspor’a şans verenlerin sayısı çok azdı ancak bordo-mavili ekip, Şampiyonlar Ligi’nde aldığı en etkileyici sonuçlardan birine ulaşmayı başardı. Inter gibi güçlü bir ekip karşısında İtalya’da alınan 1-0’lık zafer, Trabzonspor tarihinde önemli bir yere sahip.


 
Rangers 1 – 0 Bursaspor

Süper Lig’de 5. şampiyon olmayı başaran Bursaspor, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde doğal olarak çok zorlandı. Ancak Bursaspor’un 2010/11 Şampiyonlar Ligi sezonundaki kadrosu unutulmazlar arasına girdi. Rangers’a deplasmanda 1-0 mağlup olan Bursaspor kadrosunda Sercan Yıldırım, Pablo Batalla, Ivan Ergin, Wederson gibi isimler yer alıyordu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum