'Doğru proje olursa düşünüyorum'

Son olarak Galatasaray'da görev yapan tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, TRT Spor'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Doğru proje olursa düşünüyorum'
23 Aralık 2022 - 20:43
Deneyimli teknik adam Fatih Terim, Monaco'da ödül almasını, gelecek planlarını ve Dünya Kupası'nda yaşananları değerlendirdi.

İşte Fatih Terim'in açıklamaları;

Bir Türk insanının dışarda sayılıp sevilmesi beni mutlu ediyor. O yüzden dışarıyı önemsiyorum. Allah'a şükür Monaco'da olmaktan dolayı mutluyum. Bu ve buna benzer toplantı ve etkinliklere çok katıldım. Burada daha dikkatli olmak gerekiyor

Milat denenebilir

UEFA Şampiyonluğu bir Türk antrenörünün ilk defa kazandığı bir şey. O bizim adımıza bir milat denebilir. Hemen arkasından İtalya'ya gidişimiz bizi çok daha yukarı çekti. İnanıyorum ki çektiğimiz belgeselden sonra daha da tanınmamız arttı. Böyle bir dinlenmeye ihtiyacım varmış. Bıraktığımın 15-20. gününde de teklif aldım. Oradan bugüne hayır dememin sebebi buydu. İlk defa böyle uzun dinlendim. Hiç durmadan bunca sene kolay değil. Rüzgar yükseklerde sert eser tabii

Doğru proje alırsa düşünüyorum

Doğru proje olursa, bazı şeyleri düşünüyorum. Kendimi zihnen iyi hissediyorum. Bakalım neye karar vereceğiz. Şimdiki nesil çok daha başka. Ekranın önünde bir ara devamlı bağırırken gösteriyordu. Bugün dönüşümünü yakalayamayan hiçbir insan  başarılı olamaz. Eskinin önemli şeylerini alabilirsiniz ama yeni şeyler katmak zorundasınız. Değişimin bizden kaçması mümkün değil. Doğru değişimler hem insana hem de yaptığınız işe iyi gelir. Değişmeyen tek şey ön yargılı olmamaktır. Katar'daki Dünya Kupası bunu çıkardı ortaya. Çok güzel bir futbol havası vardı.

Dünya Kupası yorumu

Dünya Kupası için bundan sonra da Kasım-Aralık döneminin tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka tartışılmalı. Burada mecburiyetten koyuldu. Ben inanıyorum ki Dünya bunu tartışacaktır.

Messi'ye hayranım

Ben ciddi anlamda Messi hayranıyım. Ve ya çok beğenen biriyim. Bunu daha önce de söylemiştim. Diğer bütün büyük oyuncular, hakikaten büyük oyuncular. Ancak Lionel Messi'nin sahada istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Arjantin Messi'ye odaklı bir oyun tarzı benimsemek zorundaydı zaten. Bana göre turnuvanın en iyi orta sahası da onlardaydı. Dünya da bir tuhaf. Adamın kariyerine baktığınızda kazanmadığı hiçbir şey yok. Dünya Kupası'nı almasa biz bu adamı bir yere koymayacak mıyız? Messi sahada çok lider... Bir canlı izleyin, görürsünüz. Millet sanıyor ki hiç konuşmuyor. Çok yönlendiriyor. Bakışıyla, konuşmasıyla çok yönlendiriyor. Lider olmayan hiçbir insan, burada olamaz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum