Dortmund - Beşiktaş muhtemel 11'ler

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında Borussia Dortmund ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Dortmund - Beşiktaş muhtemel 11'ler
07 Aralık 2021 - 07:10
UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının son maçında Borussia Dortmund ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. 

Signal Iduna Park'ta oynanacak karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Mücadele saat 20:45'ten itibaren EXXEN'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Dortmund: Kobel, Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro, Bellingham, Witsel, Reus, Reyna, Wolf, Malen

Beşiktaş: Ersin, Rosier, WElinton, Vida, Umut, Pjanic, Atiba, Mehmet Topal, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Eksikler

Dortmund: Moukoko, Brandt, Schmelzer, Morey, Bürki, Emre Can

Beşiktaş: Mert Günok, N'Koudou, Alex Teixeira

Hedef grubu puanla tamamlamak

Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koyduğu iyi oyunlara rağmen puan alamayan Beşiktaş, bu kez Portekiz'de siftah yapmayı hedefleyecek. İlk maçta Dortmund karşısında ilk 15 dakika baslı bir takım görüntüsü çizseler de sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılmaktan kurtulamadılar.

İkinci mücadelede ise sakatlıkların normalden çok daha fazla olması sebebiyle Ajax galibiyeti kimse şaşırtmadı. Ancak Vodafone Park'ta oynanan Sporting karşılaşması, tartışmalara sebep oldu. Sporting'in duran toplardan bulduğu goller ve siyah-beyazlıların dağınık görüntüsü, taraftarlar için sürpriz oldu.

Portekiz'de oynanan mücadele de ev sahibi ekibin 4-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı ve Beşiktaş, ilk 4 maçta grupta puan alamadı. Grubun 5. haftasında ise Ajax'ı konuk eden siyah-beyazlılar, 1-0 öne geçmesine karşın Haller'in golüne engel olamadı ve bir kez sahadan puansız ayrıldı.

Ligde de büyük sorunlar yaşayan Sergen Yalçın ve öğrencilerinin hedefi, en azından grubu puanla tamamlamak. Bunun için de son şans, Dortmund deplasmanı...

Yolu önceden çizildi

Gruba Beşiktaş ve Sporting galibiyetiyle 2'de 2 yaparak başlayan ve tur bileti alması beklenen Dortmund, sonrasında üst üste Ajax, Dortmund ve Sporting'e yenilerek 6 puanda kaldı. Bundesliga ekibi, 6 puanla grupta üçüncü sırada kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesi kesinleşti.

Dortmund 3 maçı da kazandı

Beşiktaş ile Borussia Dortmund, Avrupa kupaları tarihinde 4.  kez karşılaşacak. Alman ekibi, daha önce oynanan maçları 0-1, 2-1 ve 1-2 kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum