Dortmund, Wolfsburg'a acımadı!

Sahasında milli futbolcumuz Yunus Mallı'nın ve Mario Gomez'in formasını giydiği Wolfsburg'u ağırlayan Dortmund, rakibi karşısında rahat bir galibiyet aldı

Dortmund, Wolfsburg'a acımadı!
18 Şubat 2017 - 13:43

Sahasında milli futbolcumuz Yunus Mallı'nın ve Mario Gomez'in formasını giydiği Wolfsburg'u ağırlayan Dortmund, rakibi karşısında rahat bir galibiyet aldı. Ligde zor günler geçiren misafir ekibe bir darbe de Dortmund vurdu.

Almanya Bundesliga'nın 21. haftasıda Wolfsburg'u konuk eden Borussia Dortmund, rakibini Bruma (KK), Piszczek ve Dembele'nin golleriyle 3-0 mağlup etti. Signal Iduna Park'ta oynanan mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ilk 15 dakikada Bartra, Schmelzer ve Reus ile gole yaklaştı ancak sonuç bulamadı. Ancak maçın 20. dakikasında soldan gelen ortaya ters bir müdahalede bulunan Jeffrey Bruma, Dortmund'lu oyuncuların yapamadığını yaptı ve topu kendi filelerine göndererek rakibi 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi. Maç boyunca rakibi karşısında üstün olan Borussia, 48'de farkı ikiye çıkardı. Sağ taraftan Dembele'nin ortasına önce Ginter ardından da Piszczek dokundu ve top ağlarla buluştu. Bu golden 11 dakika sonra sahneye çıkan genç yıldız Ousmane Dembele, sağdan gelen ortada penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşuyla takımını 3-0 öne geçirdi ve maçın sonucunu tayin etti. EMRE VE NURİ FORMA GİYMEDİ Mücadelede milli futbolcularımızdan Emre Mor, bel sakatlığı sebebiyle forma bulamazken Nuri Şahin de maç kondisyonunun eksik olması nedeniyle kadroda yer almadı. GOMEZ'E YUNUS DA KATILDI Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de gol kralı olan Mario Gomez'in gol hasreti sürüyor. Ligde en son 3 maç önce Augsburg ağlarını havalandıran Alman futbolcu o günden beri gol bulamıyor. Ayrıca devre arası transfer döneminde Wolfsburg'a katılan milli futbolcumuz Yunus da bu maçta takımına gol katkısı veremedi. DORTMUND YENİDEN KAZANDI Bu galibiyetle Dortmund, ligde Darmstadt maçının ardından yeniden kazanırken Wolfsburg son 4 maçtaki 3. mağlubiyetini aldı.