Dünya Chelsea - Liverpool finalini bekliyor

Beklenen gün geldi çattı... İngiliz futbolunun iki devi; Chelsea ve Liverpool UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyorlar. 2018-2019 Sezonu'nda UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi'ni müzesine götüren Chelsea arasındaki karşılaşma beIN Sports tarafından naklen yayınlanacak.

Dünya Chelsea - Liverpool finalini bekliyor
14 Ağustos 2019 - 17:58 - Güncelleme: 14 Ağustos 2019 - 18:57

Beklenen gün geldi çattı... İngiliz futbolunun iki devi; Chelsea ve Liverpool UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyorlar.

2018-2019 Sezonu'nda UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi'ni müzesine götüren Chelsea arasındaki karşılaşma saat 22:00'de başlayacak ve beIN Sports tarafından naklen yayınlanacak.

Dev finalin normal süresinin berabere bitmesi halinde uzatmalara, orada da eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışlarına gidilecek.

Mohamed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino, van Dijk, Azpilicueta, Giroud gibi ünlü futbol yıldızlarını bir araya getirecek maçta; Norwich maçında sakatlanan Liverpool'un Brezilyalı kalecisi Alisson Becker forma giyemeyecek.

Premier Lig'e Liverpool iyi, Chelsea kötü başladı

Premier Lig'in ilk hafta maçlarında Liverpool kendi sahasında Norwich City'yi 4-1 yenmiş, Eden Hazard'ın gitmesiyle güç kaybeden ve transfer yasağı olduğu için istediği kadroyu oluşturamayan Chelsea ise Frank Lampard yönetiminde oynadığı ilk resmi maçta deplasmanda Manchester United'a 4-0 mağlup olmuştu.

Bu sezon başında Maurizio Sarri'nin Juventus'a gitmesiyle Chelsea menajerliğine getirilen Frank Lampard, teknik adam olarak ilk kez bir finalde görev alacak. Lampard; 2012 ve 2013 Süper Kupa finallerinde Chelsea kaptanı olarak forma giymişti.

Muhtemel onbirler

Bu önemli mücadeleye takımların şu onbirlerle başlaması bekleniyor:

Chelsea: Kepa - Emerson, Christensen, Zouma, Azpilicueta - Jorginho, Barkley, Pulisic - Pedro - Giroud

Sakat oyuncular: Hudson-Odoi, Loftus-Cheek, James, Kante (şüpheli), Rüdiger (şüpheli)

Menajer: Frank Lampard

Liverpool: Adrian - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane (Origi)

Sakat oyuncular: Alisson, Clyne, Lovren, Keita (şüpheli)

Menajer: Jürgen Klopp

Dev finali kadın hakem yönetecek

UEFA Süper Kupa karşılaşmasını Fransız hakem Stéphanie Frappart yönetecek.

Böylelikle ilk kez UEFA'nın erkekler kategorisindeki üst düzey bir karşılaşmada kadın hakem düdük çalacak.  

35 yaşındaki Frappart, geçtiğimiz ay Lyon'da Amerika Birleşik Devletleri ile Hollanda'nın karşılaştığı FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalini yönetmiş, 2017 senesinde ise UEFA Avrupa Kadınlar Şampiyonası yarı finalinde Hollanda-İngiltere maçında görev almıştı.

Cüneyt Çakır dördüncü hakem

Frappart'ın yardımcılıklarını vatandaşı Manuela Nicolosi ve İrlanda Cumhuriyeti'nden Michelle O'Neal yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea'nin karşılaşacağı maçta Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması da yapılacak. Fransa'dan Clement Turpin'in VAR Hakemi olarak görev alacağı müsabakada, Video Yardımcı Hakem Asistanları (AVAR) ise yine aynı ülkeden François Letexier, Almanya'dan Mark Borsch ve İtalya'dan Massimiliano Irrati olacak.

İDDAA'nın favorisi Liverpool

Dev finalin İDDAA oranları da açıklandı. Buna göre; Liverpool'un galibiyet oranı 1.45, Chelsea'nin galibiyet oranı ise 4.30 oldu. 90 dakikanın berabere bitme ihtimali olarak ise 3.60 oran verildi.

İki ayrı güzergahtan stada gidiş

Bu akşam (14 Ağustos Çarşamba) TSİ 22:00'de Beşiktaş Park Stadı'nda oynanacak karşılaşma nedeniyle binlerce İngiliz İstanbul'a akın etti.

İki günden beri İstanbul'un çeşitli yerlerinde renkli görüntüler oluşturan Chelsea ve Liverpool taraftarları saat 19:00'dan itibaren stada giriş yapacaklar.

Liverpool taraftarları Taksim Meydanı'ndan, Chelsea taraftarları da Beşiktaş Köyiçi'nden stada yürüyerek gelecekler.

216 ülkede naklen yayınlanacak

Bu dev final için ülkemize gelen 30 bin civarında futbolseverin 100 milyon euro'ya yakın bir turizm kaynağı oluşturacakları ifade ediliyor.

Bu karşılaşma aynı zamanda Türkiye dışında 50 Avrupa ülkesi tarafından naklen yayınlanacak. Ayrıca Avrupa Kıtası dışında kalan 165 ülkeden de bu dev final naklen izlenebilecek.

Bir sonraki final Porto'da

2020 UEFA Süper Kupa finali Portekiz Porto kentindeki Dragao Stadı'nda oynanacak.

İstanbul'a bir dev final daha

Bu akşam UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak olan İstanbul sezon bitiminde bir dev finale daha tanık olacak.

2019-2020 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul Atatürk Stadı'nda oynanacak.

2019-2020 UEFA Avrupa Ligi finali ise Polonya'nın Gdansk kentindeki Gdansk Arena'da oynanacak. Bu üç finalin de tarihi ve başlama saati henüz açıklanmadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum