Dünya devleri Eljif Elmas'ın peşinde

Ermenistan maçında mükemmel bir futbol oynayan Fenerbahçe'nin Makedon yıldızı Eljif Elmas, Avrupa kulüplerinin gözdesi oldu.

Dünya devleri Eljif Elmas'ın peşinde
12 Eylül 2018 - 13:21

Avrupa'nın önemli kulüplerinin scout'ları Makedon Milli Takımı formasıyla Ermenistan karşısında döktüren Eljif Elmas'ı yakından takip etti.

Bu kulüpler arasında Manchester City ve Benfica da var.

İki kulübün temsilcileri, genç orta sahanın gelişimini yakından izliyor, sezon sonunda da Fenerbahçe'nin kapısını çalacak.

Diğer gençlerin önünde

Fenerbahçe'de yeni yönetim, göreve gelirken genç isimlerin daha fazla süre alması üzerine bir plan ortaya koymuştu. Bu isimleri oynatarak, ilerleyen dönemde önemli paralara satmak ve kulübün artık yetiştirici olması gerektiği yönünde bir vizyon söz konusuydu.

Bu çerçevede geçen sene transfer edilen Eljif Elmas'ın dışında sezon başında kadroya katılan genç isimler Barış Alıcı, Berke Özer ve Ferdi'den beklenti büyüktü. Ancak geride kalan süreçte Eljif Elmas dışında kalan bu üç futbolcu takıma giremedi. 

Barış Alıcı: 21 yaşındaki futbolcu aslında sezona iyi başladı. Adam eksiltme ve şut özelliği ile fark yaratan Barış, önce Dirar'a ardından da yeni transfer Ayew'e takıldı.

Berke Özer: Genç file bekçisi transfer edildiğinde Kameni ve Volkan ile rekabete girmeye hazırdı. Ancak Harun'un Bursaspor'dan transferiyle genç kalecinin forma hayali sona erdi.

Ferdi Kadıoğlu: Cocu'nun isteği ile NEC Nijmegen'den transfer edilen genç futbolcu, Fulham ile oynanan hazırlık maçındaki futbolu taraftarın beğenisini kazanmıştı. Ancak mevcut kadroda yer bulamayan ofansif orta saha, U21 takımı ile maçlara çıkıyor.

Eljif Elmas: Geçen sezon Aykut Kocaman'ın isteği ile transfer edilen Eljif önce lisans engeline, ligin ikinci yarısında ise sakatlık problemine takılmıştı. Genç futbolcu, şu anda ise Cocu'nun vazgeçilmezi oldu. İlerleyen dönemde de takımın ihraç edebileceği en önemli isim olarak öne çıkıyor.

Takımının değişilmezi

Sezon başından bu yana istikrarlı bir şekilde forma şansı bulan Eljif Elmas, Cocu'nun en güvendiği isimlerden biri oldu. Bu sezon 6 resmi maçta forma giyen 19 yaşındaki futbolcu, ligde 4 maçta Avrupa'da da 2 karşılaşmada boy gösterdi.

Eljif Elmas, 379 dakikada sahada yer alırken, takımın as futbolcularından biri oldu. Phillip Cocu'nun geldiği günden bu yana takıma monte ettiği genç oyuncu, takım arkadaşları ve taraftarlar tarafından da çok seviliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum