Dünyanın en kötü takımını desteklemek #3

'Dünyanın en kötü takımını desteklemek' serisinde yeni durağımız Avrupa futboluna yeni yeni giren Cebelitarık olacak.

Dünyanın en kötü takımını desteklemek #3
26 Mart 2022 - 05:36 - Güncelleme: 26 Mart 2022 - 09:36
Dünyanın en kötü takımlarının taraftarı olmanın nasıl bir his olduğunu şimdi de Cebelitarık'ı destekleyen bir taraftardan dinliyoruz.

Cebelitarık, henüz UEFA tarafından tanınalı 7 sene oluyor ve eğer gol atarsa o maçta başarılı sayılan bir takım. Çok küçük bir ülke, nüfusu 33 bin ama Cebelitarık milli takımını da gönülden destekleyen birileri var.

49 yaşındaki Cebelitarık taraftarı Terrence Jolley, Bleacher Report'a yaptığı konuşmada UEFA tarafından tanındıkları günü lotoyu kazanmaya benzetiyor. Zaten takım, ondan sonra Belçika'ya 9-0, Polonya'ya 8-1 ve 7-0, İrlanda ve Almanya'ya da 7-0 yenildi. Jolley, ''Zaten kaybedeceğimizi bilerek maçları izliyoruz'' diyerek son derece masum şekilde durumu özetliyor.
 

‘’O takımları yenecek değiliz ya!’’

Terrence Jolley'in oğlu Ethan da Cebelitarık için forma giyiyor ve Terrence, ''Danimarka, İsviçre veya İngiltere'yi yenecek değiliz. Ancak taraftarların takıma desteği her zaman %100 olacak. Euro 2016 elemelerinde Dublin'de İrlanda'ya 1-0 yenilmiştik. İşte o mağlubiyeti hiç hak etmemiştik!'' diyor. 

Yenileceklerini biliyorlar ama bazen onlar için bile bazı maçlar sinir bozucu olabiliyor. En azından berabere kalsalar tarihi bir başarı olacak...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum