Dursun Özbek: Yanlış anlaşıldı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün 111

Dursun Özbek: Yanlış anlaşıldı
14 Ekim 2016 - 09:00

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün 111. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Ali Sami Yen’in kabrini ziyaret etti. Yöneticilerin yanı sıra 17 yaşaltı futbol takımı oyuncuları da ziyarette yer alırken,Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba da ziyaret sırasında unutulmadı.

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, “Galatasaray Futbol Takımı’nın Florya’dan çıkabilmesi için kulübün stada daha yakın, daha mükemmel, daha konforlu bir yere taşınması lazım. Bunu sağlayamazsak ben yokum” şeklindeki ifadesine açıklık getirerek, “İfadelerim çarpıtılıyor. ’Yokum’ derken kulüpten yok olmayı kast etmedim. ’Florya’yı imar etme projesinde yokum’ dedim. Takımın daha iyi şartlara kavuşması lazım. O söylemin amacı buydu. Cımbızla kelime seçerseniz, farklı manalar çıkarabilirsiniz” dedi.

‘Biz sadece emanetçiyiz’

Genel kurul ile aralarında herhangi bir zıtlaşma olmadığını da vurgulayan Özbek, şunları kaydetti:

“Ben ve yönetim kurulum emanetçiyiz. Çalışmalarımız neticesinde Galatasaray’ı daha ileriye taşımanın yollarını arıyoruz. Görevimizin her zaman başındayız. Genel kurul bu işin patronu, o ne derse öyle olur. Bizim yapmamız gereken aldığımız görevi süre sonuna kadar layıkıyla götürmek. Galatasaray’ın mali bağımsızlığa kavuşması ise bizim görevlerimizden bir tanesi. Yaptığımız projeleri genel kurulun tasvibine iletiyoruz.”

‘Derbi yasağı tamamen kalkmalı’

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile konuşarak deplasman yasağının kalkmasına karar verdiklerini hatırlatan Dursun Özbek, “Çok hoş ve çok güzeldi. Maç 90 dakika oynanıyor fakat öncesi ve sonrasında büyük şov oluyor. İki taraftar aynı sahada maçı seyrettiğinde şov daha zevkli oluyor. Derbi yasağının tamamen kalkması en büyük arzum. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Başkan Özbek, bu sözleriyle Trabzon başta olmak üzere tüm takımların birbirinin stadına taraftar götürmesini kastetti.

: Fanatik