Efes'in yıldızı NBA'e gidiyor

Anadolu Efes’in yıldız basktebolcusu Furkan Korkmaz NBA takımlarından Philadelphia 76ers’a gidiyor. NBA takımının geçtiğimiz sezon draft ettiği genç yıldız önümüzdeki sezon kavuşuyor.

Efes'in yıldızı NBA'e gidiyor
01 Temmuz 2017 - 17:19

Anadolu Efes’in Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre genç basketbolcu Furkan Korkmaz'ın NBA'e gideceği duyuruldu. Milli oyuncuya başarılar dilendi.

Doğu Konferansı ekiplerinden Philadelphia 76ers, 2016 NBA Draft'larında 26. sırada seçtiği milli yıldızımız Furkan Korkmaz'ı önümüzdeki sene kadrosuna dahil edecek.  

Sezona Anadolu Efes'te başlayan, fazla süre alamadığı gerekçesiyle Banvit'e giden Fakun, burada başarılı bir performans sergilemişti. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen Banvit'te turnuvanın 'En İyi Genç Oyuncusu' ödülüne layık görülen 19 yaşındaki yıldız, 24.4 dakikada 10.4 sayı 4.1 ribaund ve 2.1 asist ortalaması ile oynadı.  

SÖZLEŞME 4 YILLIK 

Philadelphia ile iki yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenilen Furkan, bu süre sonunda 5.2 milyon dolar ücret alacak.  

Kadrosunda Joel Embiid, Markelle Fultz, Ben Simmons ve Dario Saric gibi önemli isimleri bulunduran Philadelphia 76ers'e giden milli yıldız, gelişimi adına ligin en genç ve en potansiyelli takımlarından birinde forma giyecek. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum