Ekpe Udoh EuroLeague'e özel röportaj verdi

EuroLeague şampiyonu olan Fenerbahçe'de Final Four MVP'si Ekpe Udoh, organizasyona röportaj verdi.

Ekpe Udoh EuroLeague'e özel röportaj verdi
27 Mayıs 2017 - 16:47

Turkish Airlines EuroLeague'in şampiyonu Fenerbahçe'de Final Four'da MVP ödülünü alan takımın yıldızı Ekpe Udoh, EuroLeague resmi sitesine özel röportaj verdi. İşte futboo.com çevirisiyle o röportaj...

"ZAFER DUYGUSUNU SEZON BİTİNCE HİSSEDECEĞİM"

Kupa kazanma sevincini yaşayamadıklarını belirten Udoh, "Şampiyonluğu hissedemiyorum çünkü zaferimizin hemen ardından Türkiye'de play-off'lara başladık. Sanırım zafer duygusunu sezon bitince hissedeceğim" yorumunda bulundu.

"PANA DEPLASMANLARINDAN ÖNCE İNSANLAR BİZDEN ŞÜPHE DUYUYORDU"

Takımın şampiyonluk yolundaki kırılma noktası hakkında yorumda bulunan Ekpe, "Panathinaikos deplasmanlarında aldığımız galibiyetler sakatlıklardan önce (Sloukas ve Bogdanovic) ne kadar iyi bir takım olduğumuzu belki de hızımızla daha iyi olduğumuzu gösterdi. Pana deplasmanına giderken birçok insan bizden şüphe ediyordu. Rakip salon çok sert bir kalabalıktan oluşuyordu" ifadelerini kullandı. 

"8 ASİSTİM OLDUĞUNU BİLSEYDİM 2 TANE DAHA YAPMAK İÇİN UĞRAŞIRDIM"

Real Madrid karşısındaki triple-double'a yaklaşan performansını da yorumlayan başarılı pivot, "Bunun benden nasıl geldiğini hâlâ bilmiyorum. Kalinic'i çokça boş bıraktılar ve açık şutlar buldu. Vesely'e asistler yaptım ve çok fazla süre aldım. Eğer maçta 8 asist yaptığımı fark etseydim, kesinlikle 2 asist daha yapmak için uğraşırdım.

"HARİKA BİR ZAMANLAMAM VAR"

EuroLeague normal sezonunu blok kralı olarak noktalayan ve Final Four'da 7 blok yapan Udoh bu konu hakkında, "Harika bir zamanlamam var. Çocukluğumdan beri bu böyle. Komşularımızın çocuklarıyla basketbol oynarken en küçük ben oluyordum ve savunmada iyi olabilmek için çok uğraşıyordum. Zamanlamamı da bu şekilde hallettim" şeklinde konuştu. 

"ZELJKO HERKESİN ÜZERİNDE"

Obradovic'in ellerinden âdeta yeniden doğduğunun sorulması üzerine konuşan 30 yaşındaki oyuncu, "Koç bana güvendi ve oynamama izin verdi. Oyunun kurallarını takip etmek zorundayım... Onun stratejilerini ve oyunumuzu. Yine de Obradovic bana git ve oyna dedi. Bana inandı! Herhangi bir insan için spor ya da normal yaşam fark etmeden eğer sizin köşenizdeki biri size inanıp, destekleyip, küçük ipucular veriyorsa olabileceğiniz en iyi kişi olursunuz. Koçluk söz konusu olduğunda Zeljko herkesin üzerinde. Örneğin, antrenmanda bizi âdeta öldürüyor ama idman bitince çok farklı bir insana dönüşüyor" yorumunda bulundu. 

"PAHA BİÇİLEMEZDİ"

Kutlamaları değerlendiren Udoh, "Harika, muhteşem ve paha biçilemezdi. O anları asla unutmayacağım. Soyunma odasında sevincimiz neredeyse sonsuza kadar sürdü. Benim için çok özel bir hafta sonuydu" ifadelerini kullandı. 

"OYUNA YENİ TATLAR KATIYORUM"

Sadece iki yılda EuroLeague'e yeni gelmiş bir isimden MVP'liğe kadar yükselmesi hakkında sorulan soruya yanıt veren Birleşik Amerikalı yıldız, "Çok özel bir dönemdi. Bunu hiçbir şeyle değiştirmem. Kariyerim ve ailem için ihtiyacım olan bir şeydi. Kendi alanımdan çıkıp, farklı kültürleri gördüm ve öğrendim. Dünyanın birçok yerine seyahat ettim ve koç Obradovic'in yönetiminde oyun hakkında yeni şeyler öğrenerek oynama güvenimi artırdım. Koçumuz harika ve ben hâlâ defansif olarak Andrei Kirilenko'yu kovalıyorum. İnanılaz bir savunma oyuncusuydu. Fakat ben oyuna yeni tatlar katıyorum. Bloklarla, adam değişiminde guard'ları savunmamla ve top çalmalarımla... Bunu kariyerimin sonuna kadar sürdürerek bir gün arkama dönüp baktığımda en iyimi verdim ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım demek istiyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Emre Okkay - futboo.com dış haberler

YORUMLAR

  • 0 Yorum