Elia: İnanırsak Devler Ligi'ne kalırız

Başakşehir'in yeni tranfseri Eljero Elia, iyi oyunculardan kurulu bir takım olduklarını ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacaklarına inandığını açıkladı.

Elia: İnanırsak Devler Ligi'ne kalırız
10 Temmuz 2017 - 12:32

Slovenya'nın Kranjska Gora kasabasında kamp çalışmalarını sürdüren Medipol Başakşehir’de açıklamalarda bulunan Elia, çok iyi bir ortamla karşılaştığını ve kampın, uyum sürecinin hızlanması adına çok faydalı geçtiğini söyledi. 

Hollandalı yıldız, turuncu-lacivertli ekibin 3. ön eleme turundan katılacağı UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki şansı hakkında, “Kaptanımız Emre, bana çok yakın davrandı, her ihtiyacımda kendisini arayabileceğimi söyledi. Takımdaki herkes bana yardımcı oldu. Burada kendimi çok mutlu hissediyorum. İnanırsak Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırız. Başakşehir'in geçmiş senelerde kazandığı önemli başarılar var. Hangi oyuncuya sorarsanız, takım kalitemizle birlikte inanırsak Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırız cevabını alabilirsiniz” dedi.  

“ŞANSIMIZ BÜYÜKLER KADAR”

Elia, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı yakından tanıdığını belirterek, “Başakşehir geçtiğimiz yıllarda çok büyük işlere imza attı. Çok daha küçük bir bütçeyle şampiyonluğu son anda kaçırdı. Kadroyu koruyup, Clichy, Chedjou ve benim gibi oyuncuların transferiyle Başakşehir'in büyük takımlar kadar şampiyonluk şansı var” şeklinde konuştu

BİLGİ ALDI

Gelmeden önce Sneijder, de Jong ve Lens ile konuştuğunu belirten Elia, “Onlar milli takımdan arkadaşım. Hollanda'da yaşadığım için Türkiye'yi bilen arkadaşlarım vardı. Onlardan çok güzel bilgiler aldım. Bu nedenle Türk futbolu hakkında da bilgim vardı” ifadelerini kullandı.

“REKABET İYİDİR”

Takımda Cengiz Ünder, Edin Visca ve Tunay Torun gibi kaliteli kanat oyuncularının bulunduğunu dile getiren yıldız oyuncu, “"Rekabet her zaman iyidir, bu zamana kadar Juventus hariç formasını giydiğim tüm kulüplerde banko oynadım. Karar hocanın olacak. Eğer takımda kendime yer bulamıyorsam, çok daha fazla çalışmam gerekiyor demektir” diye konuştu. 

“CENGİZ BÜYÜK YETENEK”

Elia, , Avrupa'nın önde gelen ekipleriyle adı anılan  Cengiz Ünder'in önemli bir yetenek olduğunu söyleyerek, Cengiz'i kısa süredir tanıdığını ve milli maçlarda takım arkadaşını izlediğini söyledi. 

Milli yıldız, “Evet çok büyük yetenek ama kariyeriyle ilgili kararı Cengiz verecek. Çünkü Cengiz isterse burada bir sene ya da daha fazla kalıp gelişim sürecini çok daha fazla oynayarak, hızlı şekilde devam ettirebilir ya da kendisine talip olan büyük takımlara gider. O yüzden bu dönemde, Cengiz'in ve kulübün yararına olacak en iyi kararın alınması gerekiyor” diyerek sözlerine noktayı koydu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum