Emre Belözoğlu dönemi sona erdi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında Emre Belözoğlu döneminin sona erdiğini açıkladı.

Emre Belözoğlu dönemi sona erdi
01 Haziran 2021 - 16:08 - Güncelleme: 01 Haziran 2021 - 17:55
Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu dönemi sona erdi! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kongre öncesi düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, teknik direktör konusunda da açıklama yaparken Emre Belözoğlu ile devam etmeyeceklerini ''Emre Belözoğlu'na müteşekkirim. Yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek istiyorum. Sportif Direktör olarak beklentinin çok üzerinde bir performans sergiledi. Pek çok konuda bize büyük artılar getirdi. Emre Belözoğlu'nun oynattığı futbol, beklentimize çok yakındı. Beş, bilemedin 10 sene sonra açık ara Türkiye'nin en iyi hocası olacağına inanıyorum. Şu anda bu tercihi yapmanın Emre için de bizim için de çok büyük bir risk olacağını düşünüyorum. Emre Belözoğlu'nu da riske atmamak adına yabancı hoca kararı verdik. Emre, düşünmek için zaman istedi''
sözleriyle açıkladı.

''Futbol olarak sınıfta kaldık''

Başkanlık döneminde futbol olarak beklentileri karşılayamadıklarını söyleyen Ali Koç ''Hayal ettiğimiz Fenerbahçe' dediğimizde tabii ki futbol olarak algılanıyor. Orada 'sınıfta kaldık' net bir şekilde diyebiliriz'' ifadelerini kullandı.

Ali Koç transfer sayısını açıkladı

Transfer sayısı konusunda da açık konuşan Ali Koç, ''Minimum 1 stoper, 1 kanat, 2 forvet, belki de sağ bek ve sol bek, fırsat transferleri var. En azından bu transferleri yapacağız'' şeklinde konuştu.
  • 1 stoper
  • 1 kanat
  • 2 forvet
  • 1 sağ bek
  • 1 sol bek

Ali Koç, teknik direktör konusunda Almanya ve Portekiz ekolüne öncelik verdiklerini söylerken ''Teknik direktör için tercihimiz daha çok Portekiz, Almanya üzerinde'' dedi.

''İnşallah tüm dönemi tek hocayla geçiririm' demiştim''

Başkanlık döneminde farklı teknik direktörlerle çalışması hakkında da konuşan Ali Koç, ''İnşallah bütün başlanlık dönemimi bir hocayla geçiririm dedim, hoca konusunda hedeflediğimiz kan uyuşmasını bir türlü yakalayamadık. Bu değişikliği yaptıkça birçok şey zincirleme etkileniyor. Biz de aynı hocayla devam ediyor olmayı isterdik'' dedi.

Sezon içinde yaşananlarla ilgili konuşan Ali Koç ''Niye hep Fenerbahçe? Bu Fenerbahçe'nin belki de büyüklüğüyle de paralel bir durum. Bir rakibimiz seçimlere gidecek, hiçbir aday Fenerbahçe'yi dilinden düşünmüyor. Aynı durumu Fenerbahçe'nin adaylarından duyamıyorsunuz. Hep imalar ve algılar, Fenerbahçe üstünden yapılıyor. Bir kulübün çimcisinden, en üst seviyesine kadar bunu söylüyorlarsa bu bir stratejinin ürünüdür. Şaşırmadık, üzüldük.Bizim dirençle karşılaşmamızın sebebi, biz eski köye yeni adet getirmeye çalışıyoruz. Uygun bir dille, centilmence, ortamı germeden de başarının gelebileceğini, adil rekabetin marka değeri için ne kadar önemli olduğunu belirttik'' dedi.

Ali Koç'un yaptığı diğer önemli açıklamalar;

''Emre Belözoğlu, Türkiye tarihinin en büyük hocası olacak. Yerli hocaya gideceksek, Emre Belözoğlu'ndan başkasına gitmeyiz. Bu riski almanın doğru olmadığını düşündük.''

''Kendi yayın organında 'Türkiye şampiyonluğu' diyorsun, sonra çıkıp inkar ediyorsun. Medya sorsun, 'Öyle demiştin ama şimdi böyle' desin. Biz de ondan sonra her argümana dikkat edeceğiz. Kuru kuru atma olmayacak. TFF bir karar verecek. Komisyon bu karardan önce bizi çağırmalı, bizlerin de görüşlerini almalı. Yazılı her şeyi verdik ama anlatmak başka şey. Diğer 6 kulübü de, karşı gelenleri de çağıracaksın. Bizleri tartıştıracaksın. Bundan daha güzel ne olabilir. Bekliyoruz.''

''Türkiye tarihinin en çok saldırılan başkanlarından biri olmuşumdur. Bence oldum. Bunun Fenerbahçe ve futbolla alakalı olmayan sebepleri de var. Benim için mücadele eden, beni her türlü sıkıntıda savunan insanlara karşı benim sorumluluğum var ama bu insanlar bundan üzgün çıkmayacaklar.''

Ali Koç'un basın toplantısını canlı izlemek için;

YORUMLAR

  • 0 Yorum