Emre Belözoğlu ile yaşanan değişim

Fenerbahçe'yi yeniden şampiyonluk yarışına ortak eden Emre Belözoğlu ile Erol Bulut'un istatistiksel olarak farklını değerlendirdik. Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'si mi daha çok puan topladı, Erol Bulut'un Fenerbahçe'si mi?

Emre Belözoğlu ile yaşanan değişim
27 Nisan 2021 - 01:38
FUTBOO | Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun takımın başına geçmesiyle şampiyonluk yarışında güçlü bir konuma gelirken Emre Belözoğlu'nu sarı lacivertli takımın eski teknik direktörü Erol Bulut ile karşılaştırdık.

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu katkısı nasıl oldu?

Sarı lacivertliler, Emre Belözoğlu'nun takımın başına geçmesiyle birlikte tekrar şampiyonluk yarışına dahil oldu. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin başında çıktığı ilk 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Fenerbahçe, bu 5 maçta 10 gol atarken kalesinde 5 gol gördü.

Erol Bulut ise ilk 5 maçında 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etmişti. Bulut yönetiminde Fenerbahçe 5 maçta 7 gol atarken 4 gol yemişti.

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu döneminde daha golcü, daha çok atak düşünen bir takım ortaya çıktığını görebiliyoruz. Hem gol beklentisi daha fazla, hem girilen pozisyonlar ve atılan goller daha fazla. Taraftarlar için en önemlisi oynanan futbol, göze daha güzel gözüküyor.

En büyük fark Kadıköy'de

Erol Bulut ile Fenerbahçe ilk 5 maçında 2 maçta gol atma başarısı gösteremezken Fenerbahçe, Kadıköy'de kazanmakta çok güçlük çekiyordu. Emre Belözoğlu'nun gelişinden sonra ise Kadıköy'de tekrar Fenerbahçe üstünlüğü başlamış durumda. Belözoğlu ile sahasında 3 maça çıkan Fenerbahçe, bu 3 maçı da kazanırken 2 maçta 3 gol atmayı başardı.

Fenerbahçe, Erol Bulut döneminde iç sahada oynadığı Süper Lig maçlarında 6 yenilgi almıştı.

Emre Belözoğlu'nun ilk 5 maçı
Fenerbahçe 1-0 Denizlispor
Yeni Malatyaspor 1-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-1 Gaziantep FK
Başakşehir 1-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-2 Kasımpaşa

Erol Bulut'un ilk 5 maçı
Çaykur Rizespor 1-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0-0 Hatayspor
Galatasaray 0-0 Fenerbahçe
Fenerbahçe 2-1 Karagümrük
Göztepe 2-3 Fenerbahçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum